Karadeniz Ereğli’de sayıları giderek artan motosiklet sürücüleri arasında, çevreye rahatsızlık veren ve trafik güvenliğini tehlikeye atanlara yönelik polis denetimleri hız kesmeden devam ediyor.
Özellikle abart egzoz kullanarak gürültü kirliliğine neden olan ve hız sınırlarını aşan motosiklet kullanıcıları, hem vatandaşların huzurunu bozuyor hem de ilçe genelinde meydana gelen kazaların artmasına neden oluyor. Kurallara uyan sürücüler kadar, trafik güvenliğini hiçe sayan motosikletlilerin de sayısındaki artış dikkat çekiyor.
Karadeniz Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, ilçe genelinde MOBESE kameraları yardımıyla denetimlerini sıklaştırdı. Gürültü şikayetlerinin yoğunlaştığı Lojmanlar mevkisi başta olmak üzere birçok noktada motosiklet sürücüleri mercek altına alındı.
Yetkililer, vatandaşların huzuru için bu tür uygulamaların süreceğini vurgularken, kural ihlali yapan sürücülere gerekli yasal işlemlerin uygulandığını belirtti.
Öte yandan polis ekipleri çok sayıda motosiklet sürücüsüne cezai işlem uyguladı.