Kdz. Ereğli 1980 Spor Kulübü Yönetim Kurulu, kulübün kongre süreciyle ilgili kamuoyunda oluşan iddialara ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, mevcut yönetimin göreve devam etmek istemediği ve kulübü devretmeye hazır olduğu vurgulandı.

DENİZ SUYU KALİTESİ "MÜKEMMEL"
DENİZ SUYU KALİTESİ "MÜKEMMEL"
İçeriği Görüntüle

Yönetim Kurulu, bugüne kadar kulübe ve şehre gösterdikleri destek nedeniyle Kaymakam, Milletvekili ve Belediye Başkan Vekiline teşekkür ederek, ligin sona ermesiyle başlayan kongre sürecinin en başından itibaren aday olmadıklarını açıkça ifade etmelerine rağmen, kamuoyunda "görevi bırakmak istemedikleri" ve "aday olmak isteyenlere engel oldukları" yönünde gerçek dışı bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirtti.

Açıklamada, geçen sezon da yönetime talip olunmadığı, yalnızca kulübün sahipsiz kalmaması ve kayyum süreciyle karşı karşıya gelmemesi adına sorumluluk üstlenildiği ifade edildi. Yeni bir aday çıkmaması nedeniyle, ilgili mevzuat ve kulüp tüzüğü gereği göreve devam etmek zorunda kaldıkları belirtilirken, bu fedakârlığın bazı çevreler tarafından farklı şekilde yansıtılmasının üzüntü verici olduğu kaydedildi.

Kulüp yönetimi, Karadeniz Ereğli Kaymakamını ziyaret ederek süreç hakkında bilgi verdiklerini de açıklayarak, mevcut yönetimin devam etmesi yönündeki temennilere rağmen ekonomik, sportif ve idari açıdan son derece zorlu bir sezon geçirdiklerini, bu nedenle görevi aynı kararlılıkla sürdürecek güçlerinin kalmadığını Kaymakama ilettiklerini bildirdi.

Açıklamada ayrıca, Kaymakamın bugüne kadar verilen emeklerden dolayı yönetime teşekkür ettiği ve bundan sonraki süreçte kulübü yönetmeye talip olacak kişi ya da oluşumlara da aynı desteği vermeye devam edeceğini ifade ettiği aktarıldı.

Yönetim Kurulu, kulübü yönetmek isteyenlere de çağrıda bulunarak, sosyal medya üzerinden algı oluşturmak yerine resmi başvurularla göreve talip olmaları gerektiğini belirtti. Açıklamada, gerekli kurumlara başvuruda bulunan herkesin kulübün yönetimini üstlenebilecek durumda olduğu vurgulanarak, "Biz talibiz ama destek verilmiyor" şeklindeki söylemlerin gerçeği yansıtmadığı ifade edildi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş