2022 yılında güçlendirme ve yenilenme kapsamına alınan, bu tarihten itibaren eğitim öğretimini ilçedeki üç farklı okulda gerçekleştiren Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2025 yılı nisan ayında yenilenmiş ve güçlendirilmiş yeni binalarına geri dönerek okullarına kavuşmanın heyecanını yaşamıştı. Yenilenen okul binasında gerçekleştirilen mezuniyet programı yoğun ilgi ve katılıma sahne oldu.
1280 erkek öğrencisi olan okul, bu sene 306 öğrencisini mezun etmenin gururunu yaşadı. Bu görkemli törene AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, Gülüç Belediye Başkanı Sadık Recep Kara, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Arslan Keleş, MÜSİAD Kdz. Ereğli Şube Başkanı Kemal Gürbay, siyasi parti ve STK temsilcileri, eğitim camiasından protokol üyeleri katılarak öğrencilerin sevincine ortak oldular.
Program öğrencilerin bayrak ve okul ve okul bölümlerine ait flamalar öncülüğünde görkemli bir şekilde sahneye gelmesi ile başladı. Okul Müdürü Eren Davul programın açılış konuşmasında Nisan ayında soğuk bir hafta sonunda fedakar öğretmenler ve yiğit öğrencilerinin desteği ile özlemini duydukları okullarına kavuştuklarını belirterek, sürecin her daim destekçisi ve takipçisi olan Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt'a teşekkür etti. Konuşmasında mesleki eğitimin önemine değinen Davul, okul öğretmenlerinin fedakar çalışmalarına şahit olduğunu belirtirken öğrenci velilerinden “… bu süreçten sonra da öğrencilerin en büyük destekçileri ve güçleri olmasını diledi.
"HER ZAMAN TERBİYELİ, SEVİYELİ..."
Davul, öğrencilere yaptığı seslenişte ise “Yaklaşık 1300 erkek öğrenci. Güçlü, kuvvetli, yetenekli. Bazen haylaz, bazen eğlenceli. Ama her zaman terbiyeli, seviyeli. Artık bu masal bitti. Her bitiş yeni bir başlangıcın habercisi. Yeni bir hayat, yeni hedefler, yeni umutlar… Bugünden sonra siz çizeceksiniz yolunuzu. Yetenekleriniz doğrultusunda ama her zaman ahlak çizgisinde. Sizin için en doğru yolu diliyorum. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi diplomasının size açtığı yollarda, ben her işi yaparım demeyeceksiniz siz. Ben makinacıyım, metalciyim, mobilyacıyım; ben elektrikçiyim, motorcuyum, izabeciyim, bilişimciyim diyeceksiniz. Siz edindiğiniz mesleki bilgi ve becerilerinizi önünüze çıkan kilitlerin anahtarı olarak kullanacaksınız. Her zaman güçlü, özgüvenli ve güvenilir olacaksınız.Bugünden sonra kiminiz üst öğrenime devam edecek, kiminiz hayata atılacak. Belki siyasete atılacaksınız, belki bürokrat olacaksınız. Belki patron, belki işçi… Ancak şunu unutmayın. Ne olursanız olun, her daim en iyisi olun… Sağlıkla ve mutlulukla kalın…” cümlelerine yer verdi.
Kdz Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası başkanı ve Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Protokol Yürütme Kurulu Başkanı Arslan Keleş ise konuşmasında “Kdz. Ereğli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin protokol yürütme kurulu başkanı olmaktan mutluluk ve guru duyduğunu, sektörün ihtiyaçları yönünde yetişen mezunlarımız Ereğli ekonomisine katkı sağlayacağından şüphe duymadığını dile getirdi. TSO olarak meslek lisesine her türlü desteği sağlayacaklarına söyleyerek mezunları tebrik etti.”
Törene katılan AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt da yaptığı konuşmasında, yüz milyon TL’nin üzerinde bir maliyetle okulun güçlendirme ve yenilenme çalışmalarının tamamlandığını, bölgemizde mesleki eğitimin en yüksek seviyeye ulaşması için hiçbir fedakarlıktan kaçınılmadığını, çevre düzenlemesi ve diğer eksik hususların da tamamlanarak okulun yenilenen yüzüyle daha güçlü hale gelmesi için kendisinin konuyu ve okulda yapılan çalışmaları bizzat takip ettiğini ve yenilenen okulun Ereğli’mizin gençlerine hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, mezun olan öğrencileri tebrik etti.
MEZUNLAR DERNEĞİNDEN ÖĞRENCİLERE HEDİYE
Okulda dereceye giren öğrencilere ödülleri verilirken Okul Mezunlar Derneği tarafından öğrencilere hediye takdimi gerçekleştirildi.
Törenin ilgi çekici anlarından biri tüm öğrencilerinin erkek olduğu okulda, okul bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Açıköğretim Lisesini tamamlayarak mezun olmayı hak eden tek kadın mezun Nevin Güney'e özel başarı ödülü takdim edilmesi idi. Bu senenin tek mezun kadın öğrencisi olan Güney'e başarı belgesini ve plaketini İlçe Milli Eğitim Müdürü Akgül takdim etti.
Karadeniz Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Akgül, "Başarı, kendine olan inancın ve azmin birleşimidir. En büyük başarılar, en büyük engelleri aşanlara aittir” sözleri Güney'e başarılar diledi. Akgül ayıca okulun üç yıldır zorlu güçlendirme kapsamında olduğunu, yenilenen okulun ilçeye çok yakıştığını ve bundan sonra daha güçlü bir şekilde eğitim faaliyetlerine ev sahipliği yapacağını belirterek okulun güçlendirme sürecindeki destekleri dışında Milli Eğitim Müdürlüğünün ve kurumlarının tüm ihtiyaçlarına her daim destek olan Milletvekili Bozkurt'a teşekkür etti.
94 YAŞINDA KEP ATTI
Katılımın yüksek olduğu törenin en anlamlı ve gurur verici anlarından biri de kep atma töreni esnasında yaşandı. Meslek Lisesinin ilk mezunlarından olan Mehmet TUTAR (94) da öğrenciler ile birlikte kep atarak öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Ereğli Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Tuncay Ertürk, "Mehmet amcamız ve diğer mezunlarımız ile birlikte okul mezuniyet törenine katılarak meslek lisesinin ne kadar köklü, birlik ve beraberliğe sahip bir okul olduğunu bir kez daha göstermiş olduk" dedi.
Mezuniyet töreni 306 öğrencinin kep atmasının ardından sevinçlerini öğretmen ve aileleri ile paylaşması ile sona erdi.