İSTANBUL (AA) - Akbank'ın inovasyon merkezi Akbank LAB ve Birleşmiş Milletler'in (BM) telekomünikasyon ajansı International Telecommunication Union (ITU) işbirliğinde gerçekleşen AI for Good Innovation Factory Türkiye'de "Viseur AI" girişimi birinci oldu.

UND ve Zebra Elektronik'ten lojistik sektörü için elektrikli dönüşüm hamlesi
UND ve Zebra Elektronik'ten lojistik sektörü için elektrikli dönüşüm hamlesi
İçeriği Görüntüle

Akbank'tan yapılan açıklamaya göre, Akbank LAB ve sosyal inovasyon platformu imece'nin kurduğu "ReFi Türkiye" programı çatısı altında BM'ye bağlı ITU işbirliğiyle yürütülen programın Türkiye finali düzenlendi.

Akbank LAB'in Türkiye partneri olarak katıldığı etkinlikte, klinik iş akışlarını optimize eden ve tıp uzmanları için yapay zeka geliştirme sürecini kolaylaştırarak sağlık hizmetlerini dönüştüren Viseur AI girişimi, 4 finalist arasında jüri değerlendirmesi sonunda birincilik elde etti.

Viseur AI, 8-11 Temmuz tarihlerinde İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenecek AI for Good Global Zirvesi'nde Türkiye'yi temsil edecek ve finalde 20 bin dolarlık büyük ödül için yarışacak. BM tarafından desteklenen "AI for Good Innovation Factory Startup Acceleration" programına da katılmaya hak kazanan Viseur AI, küresel mentörlük, işbirliği ağları ve yatırım fırsatlarıyla buluşacak.

Programın jürisinde, Akbank LAB İnovasyon Merkezi Müdürü Osman Emre Geredeli, Adin.Ai ve Parton Big Data Kurucusu ve Türkiye Yapay Zeka Platformu Eş Başkanı Altan Çakır, Microsoft Türkiye Kurumsal Müşteri Lideri Barbaros Günay, Lotus AI Genel Müdürü Didem Ün Ateş ile Etki ve Yatırım Danışmanı İlkay Demirdağ yer aldı.

- Program, girişimlere küresel tanıtım imkanı sağlıyor

Küresel sorunlara çözüm sunan yapay zeka tabanlı girişimlerin büyümesini ve ölçeklenmesini destekleyen hızlandırma ve sunum platformu AI for Good Innovation Factory programı, girişimlere küresel tanıtım imkanı, yatırım ve fon kaynaklarına erişim, alanında uzman mentorlardan birebir destek, uluslararası işbirliği ağlarına katılım ve medya görünürlüğü sunuyor.

Akbank LAB ve imece işbirliğinde yürütülen ReFi Türkiye programı ise teknoloji, finans ve etki alanlarının kesişimini keşfeden çalışmalara imza atıyor. 2022'de blok zincir teknolojisini odağına alarak başlayan program, 2024 yılından bu yana yapay zeka teknolojilerinin "iyilik" için kullanımına ilişkin içerikler ve projeler sunuyor. Programda, ileri teknolojilerin çevre ve sosyal yenileşim için kullanımına yönelik içerikler yazılmaya, eğitimler sağlanmaya, projeler gerçekleştirilmeye devam edilecek.

Kaynak: AA