Japonya Hükümeti tarafından yürütülen Yerel Projelere Hibe Programı kapsamında temin edilen 4x4 arama kurtarma aracı Çaycuma’ya ulaştı. Araç için Japonya Ankara Büyükelçisi Masami Tamura ile Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı arasında protokol imzalanmıştı.
Zorlu koşullarda görev yapacak
4x4 çekiş sistemine ve güçlü bir motora sahip olan arama kurtarma aracında; hidrolik kesici ve ayırıcı sistemler, hava yastıkları, jeneratör ve çeşitli teknik kurtarma ekipmanları bulunuyor.
Özel donanımı sayesinde zorlu arazi koşullarında etkin şekilde kullanılabilecek araç, özellikle trafik kazaları ve deprem gibi afetlerde itfaiye ekiplerinin müdahale kapasitesini artıracak. Araç, arama kurtarma çalışmalarında ekiplerin olaylara daha hızlı ve güvenli şekilde müdahale etmesine katkı sağlayacak.
Kantarcı’dan Japonya’ya teşekkür
Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, Japonya’dan sağlanan hibenin iki ülke arasındaki dostluğun önemli göstergelerinden biri olduğunu ifade etti.
Kantarcı, Çaycuma’ya kazandırılan arama kurtarma aracının ilçenin afet ve acil durumlara müdahale kapasitesini güçlendireceğini belirterek, desteklerinden dolayı Japonya Ankara Büyükelçisi Masami Tamura’ya ve Japon yetkililere teşekkür etti.








