“14 Mart Tıp Bayramı” ile ilgili olarak BEÜ Tıp Fakültesi’nde düzenlenen tören, protokol üyeleri, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler ile öğrenci ailelerinden oluşan çok sayıda katılımcı eşliğinde kutlandı.  Tıp Fakültesine yeni katılan genç tıbbiyeliler için de aynı zamanda “Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi. 

Üniversite bu konuda şu yazılı açıklamayla bilgi verdi:


“SÖZ VERİYORUZ”

Öğrenciler adına bir konuşma yapan Dönem I öğrencisi Onur AMAÇ, sahip olmayı hedefledikleri mesleğin önemi ve kutsallığına değindi.  “Biz, “Beni Türk hekimlerine emanet edin” diyen, sonu gelmek üzere olan canım vatanımı yeniden ayağa kaldıran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ten, kampüsümüze de ismini veren, kitapları 19. yüzyıla kadar Avrupa’da tıp eğitiminde okutulan, Avrupa’nın ve dünya’ nın Avicenna’ sı İbni Sina’dan, dünya’ nın en genç profesörü olan İngilizce’ yi ana dili gibi konuşabilmesine rağmen bütün konuşmalarını Türkçe yapan Oktay Sinanoğlu’ndan, fen bilimlerinde Türk’leri Nobel ile tanıştıran Prof. Dr.  Aziz Sancar’ dan aldığımız “can suyu” ile bu yola başladık ve bizden sonrakilere “can suyu” olarak bitireceğiz.  Biz, Bülent Ecevit Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbiyelileri olarak; tıbbı, bilimi, sanatı her daim geliştirme çabası içerisinde olacağımıza söz veriyoruz ” vurgusu yapan Onur AMAÇ konuşmasını “Hastalıkları eritmek hususunda en kuvvetli tabip neşeli düşüncelerdir.  Kederlere ve ıstıraplara galebe çalacak en büyük teselli de güzel niyettir.  Hepimizin güler yüzlü doktorlar olması dileğiyle” diyerek tamamladı.


“TIBBİYE ÖĞRENCİLERİNİN YAKTIĞI BAĞIMSIZLIK MEŞALESİ”

Zonguldak Tabipler Odası Başkanı Dr. Şenol YAVUZ ise günün önemi ve iyi niyet dileklerini içeren konuşmasını sunduktan sonra Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus ERTOP yaptığı konuşmada 14 Mart Tıp Bayramının yurdumuzda kutlanmaya başlandığı tarihsel dönemi ve önemini belirten konuşmasında, “Bugün 14 Mart 2017, tıp öğrencilerinin işgale başkaldırısının 98. yılı.  Ülkemizde 14 Mart 1827, Modern Tıp Eğitiminin başlangıç günü olarak kabul edilmekle birlikte İlk tıp bayramı 14 Mart 1919’da, işgal altındaki İstanbul’da, İşgal güçlerine tepki olarak genç tıbbiyeliler tarafından kutlanmıştır.  Milletimizin işgale boyun eğmeyeceğini haykırdığı ve tıbbiye öğrencilerinin yaktığı bağımsızlık meşalesinin 98. yıl dönümündeyiz.  Bu milletin hekimleri, bu milletin yeniden dirilişi için o gün nasıl kenetlendi ise bugün de büyük ve güçlü Türkiye idealimize her zamankinden daha çok bağlı olduğumuzu belirtmek isterim.” dedi. 


“DIŞ PAYDAŞLARIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM”

Konuşmasının sonraki kısmında ise Prof. Dr. ERTOP şunları vurguladı: “BEÜ Tıp Fakültesi 2000-2001 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim ve öğretime başlamıştır.  Bugün itibarıyla 50 Profesör, 29 Doçent, 57 Yardımcı Doçent, 171 Araştırma görevlisi ile hem Tıp eğitimini yapmakta hem de bölgeye Sağlık hizmeti sunmaktadır.  Bu özverili çalışmalarından dolayı tüm öğretim elemanlarına teşekkür ederim.  Yine bugün itibari ile toplam 868 öğrenci eğitimlerine devam etmektedir.  487 öğrenci mezun olarak sağlık hizmeti vermeye devam etmektedir.  Ayrıca 424 araştırma görevlisi Uzman olmuştur.  Şu an içerisinde bulunduğumuz BEÜ Tıp Fakültesi dünya standartlarında bir tıp eğitimi vermekte olup bunun için kalite standartlarını benimsemiş ve hayata geçirmiştir.  Bu bağlamda 21-22 Mart 2016 tarihlerinde Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA)’ nin kurumsal kalite güvence sistemi değerlendirme sürecinden başarı ile geçerek, Avrupa Üniversiteler Birliği Kurumsal Değerlendirme (IEP) Başarı Etiketini kullanmaya hak kazanmıştır.  Öte yandan 2017 yılında Yükseköğretim Kurulu (YÖK)’ nun başlatmış olduğu dış değerlendirme sürecine gönüllü olarak başvuruda bulunarak kurumsal değerlendirmeyi gönüllü olarak talep eden ilk 20 üniversite arasında yer almıştır.  YÖK Kalite Kurulu Değerlendirme Takımı, Tıp Fakültemizin de içinde bulunduğu Üniversitemizin çeşitli birimlerinde incelemeler gerçekleştirerek dış değerlendirme saha ziyaretini Şubat 2017 tarihi itibariyle tamamlamış bulunmaktadır.  Yine bu kapsamda Tıp Fakültesi olarak, BEÜ Tıp Fakültesi Mezuniyet öncesi Tıp Eğitiminin akreditasyonu için yapmış olduğumuz başvuru kabul edilmiş olup çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız.  Ayrıca bu dönemlerde ve bundan sonraki süreçlerde de birlikte olacağımız dış paydaşlarımız olan sizlere de teşekkürü bir borç bilirim.”  Prof. Dr. ERTOP, “Bugün bu yolda beyaz önlük giyerek ilk adımı atacak olan genç tıbbiyelilere başarılar diliyorum.  Büyük fedakârlıklarla bu mesleği icra eden tüm öğretim üyelerimize şükranlarımı sunuyorum.  Çok değerli meslektaşlarımın ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor çalışmalarında başarılar diliyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.


TAKDİR BELGELERİ DAĞITILDI


Törenin bir sonraki bölümünde BEÜ Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezinde son bir yılda yapılmış olan başarılı çalışmalardan dolayı teşekkür belgelerinin takdimi yer aldı.  Bu kapsamda 2016 yılı Akademik Teşvik Yönetmeliği çerçevesinde Tıp Fakültesi öğretim üyeleri puan sıralamasında birinci olan Biyoistatistik A.D. öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Füruzan KÖKTÜRK, ikinci olan Biyokimya A.D. öğretim üyesi Doç. Dr. Berrak GÜVEN ve üçüncü olan İç Hastalıkları A.D. öğretim üyesi Prof. Dr. Taner BAYRAKTAROĞLU, belgelerini sırasıyla Kozlu Belediye Başkanı Kerim YILMAZ, BEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. K. Varım NUMANOĞLU ve Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şehmus ERTOP’ un elinden aldılar.  Bilimsel yayınlardaki başarısı nedeniyle Beyin ve Sinir Cerrahisi A.D. Araş. Gör. Dr. Eren Görkem GÜN’ e teşekkür belgesini BEÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre BODRUMLU takdim etti.  Zonguldak İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Emre KARAAHMETOĞLU, Onkoloji hemşiresi Rabia KÖKSAL’ a, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Sayın Op. Dr. Hasan TOSUN, Yoğun Bakım hemşiresi Sevil OKUR’ a ve Zonguldak Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Abdullah BİRCAN, Beyin ve Sinir Cerrahisi Servis hemşiresi EMRİYE GEÇER’ e belgelerini verdiler.

  

Editör: Haber Merkezi