CHP Zonguldak Milletvekilli Eylem Ertuğrul, 2019 yılında başlatılan 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında Zonguldak’ta planlanan konutlarla ilgili yaşanan sürece tepki gösterdi.

Milletvekili Ertuğrul, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde başlatılan proje kapsamında Zonguldak’a toplam 300 konut ayrıldığını hatırlattı. Bu konutların 100’ünün Zonguldak Merkez Üzülmez’de, 200’ünün ise Çaycuma Velioğlu’nda yapılmasının planlandığını belirten Ertuğrul, Üzülmez’de uygun alan bulunamaması nedeniyle projenin uzun süre başlatılamadığını ifade etti.

Daha sonra söz konusu 100 konutun, bölgede yürütülen ve 369 konutun yapıldığı kentsel dönüşüm projesine dahil edildiğini belirten Ertuğrul, aradan geçen sürede vatandaşlara başlangıçta sunulan şartlardan çok farklı ödeme planlarının teklif edildiğini dile getirdi.

BABA OĞLUNU AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ
BABA OĞLUNU AV TÜFEĞİYLE ÖLDÜRDÜ
İçeriği Görüntüle

Ertuğrul açıklamasında, başlangıçta yüzde 1 olarak belirlenen KDV oranının yüzde 10’a çıkarıldığını, 240 ay vadeli ve 894 TL’den başlayan sabit taksitlerin ise 180 ay vade ve memur maaş zammı oranında artış uygulanacak şekilde 10 bin 200 TL’den başlayan taksitlere dönüştüğünü söyledi.

Dar gelirli vatandaşların bu şartlarda konut sahibi olmasının zorlaştığını vurgulayan Ertuğrul, “20 bin TL emekli maaşı alan bir emekli ya da yılda bir kez maaşına zam alan asgari ücretli, yani TOKİ’nin konut edindirmekle yükümlü olduğu dar gelirli vatandaşlarımız bu taksitleri nasıl ödeyecek?” ifadelerini kullandı.

Eylem Ertuğrul Zonguldak

Muhabir: Derya Gökbulut Sağlam