BAYRAKTAROĞLU: Tekrar etmek en iyisidir, 180 kere de olsa! Yaptığımız tatbikatlar ile daha iyiye ve güzele ulaşmak, işimizi en doğru şekilde yapmak adına bilgilerimizi tazeliyor, uygulamalar ile ihtiyacımız olan yetkinlikleri ediniyoruz.

*

Zonguldak Orman ​Bölge Müdürlüğünce Üretim-Standardizasyon ve İş Güvenliği eğitimlerine Kdz. Ereğli İşletme Müdürlüğünde devam edildiği bildirildi.

Açıklama şöyle:

Eğitim tatbikatında konuşma yapan Bölge Müdürümüz Sayın Faruk Bayraktaroğlu “Geleceğin sağlıklı ve genç ormanlarını oluşturmak için bir plan dahilinde teknik personel gözetimde ormanlarımızda gerçekleştirilen bakım çalışmalarının sonucunda orman emval üretimi gerçekleşmektedir.

Damga ve İşaretleme Yaparken Silvikültür (Orman Yetiştirme), Üretim Yaparken Ekonomiyi Düşünüyoruz

Ormanlarımızı sağlıklı, verimli ve değerli hale getirmek için bakım çalışmalarına;

Bu çalışmalarımızın sonucunda elde edilen orman emvalini en yüksek katma değerde piyasaya arz etmek için standardizasyon tatbikatlarımıza devam ediyoruz. Damga ve işaretleme yaparken silvikültür (orman yetiştirme), üretim yaparken ekonomiyi düşünüyoruz. İş güvenliği kırmızı çizgimizdir. Sadece kendiniz değil mahiyetinizde çalışan orman köylülerimizin de güvenliğini alalım.

İş güvenliğini sağlamak ve katma değeri yüksek orman emvali üretimi için tatbikatlarımız devam ediyoruz.

“Et Tekraru Ahsen Velev Kane Yüz Seksen” yani Tekrar etmek en iyisidir, 180 kere de olsa! Yaptığımız tatbikatlar ile daha iyiye ve güzele ulaşmak, işimizi en doğru şekilde yapmak adına bilgilerimizi tazeliyor, uygulamalar ile ihtiyacımız olan yetkinlikleri ediniyoruz.” dedi.

Güzeldere Orman Emvali Deposunda gerçekleşen eğitimde üretimde görevli tüm şef ve memurlara standardizasyon, ölçüm ve tasnif işlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar anlatıldı. 2023 yılında belirlenen programların iş termin planında yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilmesi için tüm tedbirlerin bir an önce alınması ve uygulamaya geçilmesine dikkat çekildi. Doğru ağaç kesme teknikleri, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanununa göre uyulması gereken hususlar, yürürlükte bulunan standardizasyon esaslarına göre ağaçların nasıl boylanacağı ve değerlendirileceği ile ilgili bilgiler katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.

Uygulamada karşılaşılan sorunların katılımcılar tarafından dile getirilip karşılıklı olarak değerlendirilmesinin ardından eğitimin birinci kısmı tamamlandı.

Eğitime, Bölge Müdür Yardımcımız Sayın Mehmet Pınar, Kdz. Ereğli İşletme Müdürü, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü, İşletme Şefleri, Danışman Mühendisler, Orman Muhafaza Memurları ve İşletme Müdürlüğü personeli katıldı.

Editör: Haber Merkezi