Karadeniz Ereğli'de yaşanan üzücü olayda, Baroya kayıtlı Avukat Mustafa Durmuş’un başka bir meslektaşı tarafından darp edildiği bildirildi. 08 Ağustos 2025 tarihinde meydana gelen olayda, taraf yakınlarının da saldırıya karışması sonucu yaralanan Durmuş’un, faillerden şikayetçi olduğu ve soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
Zonguldak Barosu, yaptığı yazılı açıklamada avukatların dava dosyalarının veya olayların tarafı olmadığını vurgulayarak, “Hangi gerekçe ile olursa olsun avukatlara karşı husumet beslenmesi ve şiddet uygulanması kabul edilemez. Şiddetin gerekçesi olmadığı gibi, uygulayanın sıfatının da bir önemi yoktur” ifadelerine yer verdi.
Baro, olaya karışan meslektaşlar hakkında gerekli disiplin işlemlerinin ivedilikle yapılacağını belirterek, “Şiddete hiçbir gerekçe ile iltimas tanınmayacaktır” mesajını paylaştı.
Açıklama, “Avukata şiddete hayır” vurgusuyla son buldu.
EREĞLİ'DE AVUKAT KAVGASINDA KAN AKMIŞTI!..
Karadeniz Ereğli'de bir avukat tarafından darp edilen avukata ilişkin Zonguldak Barosu’ndan “Avukata Şiddete Hayır” tepkisi.
Muhabir: Emre Çiftçi
Yorumlar