Kdz.Ereğli'de, özel eğitim kursunda dolandırıcılık iddiası ile gözaltına alınan kurs müdürü emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Çıkarıldığı mahkeme tarafından da tutuklandı. Adliye girişinde bazı veliler mağdur edildikleri iddiasıyla zanlıyı alkışlarla protesto etti.

Alınan bilgiye göre, İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Grup Amirliği ekipleri, Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında özel eğitim kursu müdürü G.Ö, kurs sahibi Ş.Ö, sekreter G.K, öğretmen N.A. ile kurum çalışanları G.A, İ.A. ve K.Ö'yü dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla gözaltına aldı.

Emniyetteki ifadelerinin ardından 6 kişi serbest bırakılırken kurs müdürü G.Ö. adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme G.Ö.'yü tutuklayarak cezaevine gönderdi.

Adliye önünde bekleyen bir grup G.Ö.'nün girişi sırasında alkışlayarak tepki gösterdiler.

Velilerin çocuklarının eğitimi için 3-10 bin lira arasında kredi çekerek ödeme yaptığı, kurum müdürü G.Ö'nün başka bir bankadan da aynı miktarlarda kredi çektirerek parayı başka hesaba aktardığı belirlendi.

İş yerinde yapılan aramada, velilerin kuruma verdiği senetler, öğrenci dosyaları, belgeler ve dijital materyallere el konuldu.