BAKAN IŞIK’TAN TEŞEKKÜR:  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın da bulunduğu törende, Ereğli’de Metalurji Fakültesi’nin kuruluşu için Erdemir’in harekete geçtiği açıklanmıştı. Bakan Işık, üniversite ile sanayinin bir araya gelmesinin önemine  vurgu yaparak “Erdemir'in burada bir fakülte ve özellikle de çelik ile ilgili bir fakülte kararı kurma kararı almasını önemsiyoruz” diyerek, bu girişimlerinden dolayı Erdemirli yöneticilere teşekkür etmişti.

 

PANDIR VE ULUSOY’UN ÖNÜNDE AÇIKLANDI:  Erdemir’in ARGE Simülasyon Merkezi’nin Mayıs 2015 ayında düzenlenen açılış töreninde konuşan Vali Kaban  “Bölgemizde bir metalurji fakültesi kurulması yönünde Erdemir konuya çok sıcak yaklaştı ve şuanda bu konuda yeni bir çalışma başlatıldı” sözleriyle kamuoyuna müjde vermişti.  Bu girişim de gerçekleştirildiğinde, öğrenci sayısının 20 binlere doğru koşması bekleniyor.

 

***Erdemir Mayıs ayında ARGE Simülasyon Merkezi Açtı. Merkezin açılışına da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık katılarak destek verdi. Zonguldak Valisi Ali Kaban, dönemin AKP Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, İlçe Kaymakamı İbrahim Çay, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Ulusoy, Erdemir Yönetim Kurulu Başkanı Ali Pandır, Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan’ın da katıldığı bu törende Ereğli için çok önemli bir konu gündeme taşındı. Daha önce OYAK ve Erdemirli yöneticiler ile konuyla ilgili bilgi alış verişi yapan ve “tamam” sözü alan Vali Ali Kaban konuşmasında fakülte konusunu şöyle ifade etmişti:

 

ERDEMİR TAAHHÜT ETTİ

“Bölgemizde bir metalurji fakültesi kurulması yönünde Erdemir konuya çok sıcak yaklaştı ve şuanda bu konuda yeni bir çalışma başlatıldı. Sanıyorum hayal ettiğimiz gerçekleşir ise Türkiye'nin sayılı fakültelerinden birisi gerçekleşmiş olacak bunun için her türlü mekan desteği dahil olmak üzere bu desteği bize verdiler vermeyi de taahhüt ettiler. Bütün bunları Erdemir'in mantıklı bir şekilde bir şey götürebilirsek bölgemiz için sonuç getirecek bir kısım çözümler ile gidebilirsek elinden geleni yapıyor.”

 

PROBLEMİ ÜNİVERSİTE ÇÖZER

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, dünyada bütün sanayinin en küçük bir konu olduğunda araştırma amaçlı olarak  üniversitelerden bilgi desteği aldığına dikkat çekmiş ve Erdemir’in fakülte kurma konusundaki ilgisi üzerine de şöyle demişti:

“Erdemir'in burada bir fakülte ve özellikle de çelik ile ilgili bir fakülte kararı kurma kararı almasını önemsiyoruz. Türkiye, Almanya ile rekabet edecekse Türkiye'nin sahip olduğu alt yapı Almanya düzeyine gelmesidir. Üniversite sanayi işbirliğidir. Almanya'da bir sanayicinin en küçük problemi olsa ilk aklına gelen yer üniversite. Benim bu problemimi kim çözer 1 numaralı alternatif üniversite. Türkiye'de maalesef son numara üniversite en son akla geliyor.”

 

BEKLENTİ VE UMUTLAR

OYAK ve Erdemirli yöneticilerin yaklaşık 2 yıldan bu yana gündeme getirilen Bülent Ecevit Üniversitesi’ne (BEÜ) bağlı bir Fakülte kurulması ve adının da Erdemir olması yönündeki taleplere olumlu ve ılımlı yaklaştığı en somut biçimde Mayıs 2015’de Bakan Işık ve Vali Kaban’ın ağzından açıklanmıştı. Erdemir’in Eğitim tesislerinin de bu fakülte konusunda düşünüldüğü ve öğrenciler de Erdemir’de staj yapabilme şansı kullandırabilmesinin avantajları bir bütün halinde beklentiye dönüştü.

Eski Devlet Hastanesi Binaları ve arazisinin BEÜ’ye devir edilmesiyle Kdz. Ereğli’nin de “eğitim kenti” olabilmesi yolundaki umutlar arttı. BEÜ’nün devir edilen tesislerde bir fakülte kurulması için  alacağı karar konusunda AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu “Rektöre bana bırak” sözleriyle kararlı konuşmuştu.

Şimdi sıra Erdemir’de. Yaşanan bu umutlu günlere Erdemir’in de kurma sözünü verdiği Metalurji Fakültesi için hemen harekete geçmesi ve 2016/2017 eğitim ve öğretim sezonunda Ereğli’de yeni iki fakültenin kapılarını açması, BEÜ’nün de gücüne güç katacak ve Ereğli’de eğitim alanında büyük bir devrim yaşanacak.


TOPLUMSAL MUTABAKAT ÇERÇEVESİNDE ORTAK AKIL İLE HAREKET EDEREK İLÇEYE HİZMET KAZANDIRILABİLECEĞİNE DİKKAT EDEN EYÜP BEKTAŞ'IN YORUMUNU OKUMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYINIZ:
www.ereglionder.com.tr/isikli-imza-makale,5274.html