Karadeniz Ereğli'de askeri liman inşaatına hafriyat taşıyan kamyonların yarattığı kirlilik ve trafik yoğunluğu vatandaşların yanı sıra belediyelerin de tepkisini çekmişti. Karadeniz Ereğli ve Alaplı Belediyeleri, kirliliğe neden olan hafriyat kamyonlarına ilişkin zabıta ekiplerince uygulama gerçekleştirmişti. Karadeniz Ereğli'de askeriyenin hemen yan tarafına belediye tarafından ücreti ödenmek koşulu ile verilen şebeke suyu ile sorun bir nebze de olsa çözüme kavuşturulmaya çalışılmıştı. Ancak kirlilik ve trafik yoğunluğu devam ederken vatandaşlar tepkilerini dile getiriyor. "Belediyeler para kazanıyor suyu veriyor da biz evlerimizde camlarımızı açamıyoruz, park halindeki arabaların hali zaten ortada" sözleri ile tepkilerini dile getirdiler.
Çok sayıda yorum gönderen vatandaşlar, "Devlet yatırımları tabiki yapılmalı, tabiki çalışma olmalı ancak bu vatandaşın ağzından burnundan getirmeye de hakkı yok. Allah aşkına şu hafriyat kamyonlarının nasıl süratli gittiklerine bir bakın. Trafik akışında illaki birinin canı yanması mı gerekiyor. Kirlilik had safhada, belediyeler su parası kazanacağız diye sustular ama biz gerekli şikayetlerimizi Cimer aracılığı ile yetkililere gönderiyoruz." dediler.
BAYRAM SONUNA KADAR KAMYONLAR YOK
Öte yandan Alaplı Mollabey'den Karadeniz Ereğli'ye malzeme getiren hafriyat kamyonları bayram sonrasına kadar çalışmayacak. Mollabey yol güzergahının içler acısı hali tepki çekmişti. Bu güzergahta yol bakım çalışması yapılacağı için hafriyat kamyonlarının çalışmasına izin verilmeyecek.




