AK Parti Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt, Karadeniz Ereğli’de yapılması planlanan yeni ilçe halk kütüphanesi için önemli bir adım atıldığını duyurdu.

Bozkurt’un verdiği bilgiye göre, Kırmacı Mahallesi’nde mülkiyeti Hazine’ye ait ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsisli 2 bin metrekare büyüklüğündeki arsa üzerine yeni bir kütüphane binası yapılması, Bakanlığın 2026 yılı yatırım programına alındı.

Proje kapsamında “Kdz. Ereğli İlçe Halk Kütüphanesi Mimari, Statik, Elektrik, Mekanik ve İç Mimari Projelerinin Hazırlanması İşi”nin ihale edilmesi için gerekli onayın 6 Mart 2026 tarihinde Kocaeli Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü tarafından verildiği bildirildi.

Samsun'da 'Çanakkale ve İstiklal Madalyası' sergisi düzenlendi
Samsun'da 'Çanakkale ve İstiklal Madalyası' sergisi düzenlendi
İçeriği Görüntüle

Planlamaya göre projelerin 2026 yılının Temmuz ayında tamamlanması, ardından sonbahar aylarında yapım ihalesinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Çalışmaların tamamlanmasının ardından kütüphanenin 2027 yılının yaz aylarında hizmete açılması planlanıyor.

Milletvekili Bozkurt, yapılacak yatırımın gençlerin ve vatandaşların bilgiye erişimini güçlendireceğini belirterek, “Şehrimize değer katacak bu önemli yatırımın Karadeniz Ereğli’mize hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Whatsapp Image 2026 03 18 At 15.55.33

Muhabir: İlknur Turt