Düzce'de kayalıklarda mahsur kalan köpek kurtarıldı
Düzce'de kayalıklarda mahsur kalan köpek kurtarıldı
İçeriği Görüntüle

Alaplı ilçesinde çocukların görüp korktuğu yılan ağaca çıktı. Ağaca çıkan yılanı itfaiye ekibi yakaladı. İtfaiye Amiri Çetin Güner, yılanın doğaya salınacağını zehirsiz bir tür olduğunu söyledi.

Olay, öğlen saatlerinde Alaplı ilçesi Yeni Siteler Mahallesi’nde meydana geldi. Çocuklar sokakta oyun oynarken yılan görerek ailelerine bildirdi.

İddiaya göre bir çocuğun babası yılanı kovaladı, agresifleşen yılan bir süre sonra ağaca kaçtı. İnsanların ihbarıyla bölgeye itfaiye ekibi sevk edildi. Yapılan çalışmayla yılan ağaçtan indirilip yakalandı. Yılanı yakalayan İtfaiye Amiri Çetin Güner, “Çocuklara bir harakette bulunmuş, sıcaktan dolayı biraz saldırgan, agresif. Bölgemizin yılanı, hazer yılanı diyorlar. Saldırı girişiminde bulundu, biz de yakaladık, doğaya salacağız. Evlere girerse haber verin, anında müdahale edelim.” dedi.

Kontrolleri yapılan Hazer yılanı (Dolichophis caspius) daha sonra doğaya salındı.

509536734 10233600845535272 8573288131323372283 N

Muhabir: Tuncay Tokay