Kdz. Ereğli belediye Başkanlığı ve Milletvekilliğine aday adayı olan Buket Müftüoğlu, CHP’de ilçe Başkanlığına aday gösterilen Zerrin Yılmaz’a “Sevgili yol arkadaşım” sözleriyle destek verdi. Müftüoğlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Zerrin Yılmaz Erdoğan, ilçe başkanı seçildiğinde yaşadığım tüm o kötü duyguları ve haksızlıkları unutacak kadar çok sevinmiş olacağım.” Dedi.
Müftüoğlu’nun açıklamasının tamamı şöyle:
Hâlâ birileri var,
Ruhunu, şerefini zalimin gölgesine satmayan birileri var
Birileri var…
Masumun nefesini koruyan birileri var,
Yeter ki hep böyle kal
Hâlâ birileri var
Dünyanın çivisine, bugünün gerisine sahip çıkan birileri var
Masumun nefesini koruyan birileri var
Yeter ki hep böyle kal…
Hep derim ya bu topraklar mucizelere gebe yaşar…
Tan boynunuzu yerden kaldıramayacak kadar utanır, üzülürsünüz, sahip çıktığınız değerler hak etmeyenlerin elinde yerle yeksan edilir.
Oradan oraya Dans eden politikacılar Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bu partinin şerefi ve onuru üzerinden hiç yapılmayacak hatalar yaparlar, sıkılırsınız ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni asla terk edemezsiniz.
Bir gün tam da her şeyin çivisi çıkmışken,, hem de kendi memleketinde, her haksızlığa rağmen, siyaseti inatla ve azimle bırakmadığın, doğup büyüdüğün ilçende biri çıkar, umudun yeşerir, yüzün güler, cesaretin artar.
2019 ve 2024 yıllarında Karadeniz Ereğli belediyesinin kurucusu dedemden yüzyıl sonra yerel yönetimler ve siyasi tecrübemi siyasete başladığım memleketime aktarmak adına adaylığı çok istemiştim.
Ulusal bilinen firmaların yaptığı her iki ankette de %65 ila %72 arasında anket sonuçları elimizdeyken, her iki dönemin farklı vekilleri süreci ne yazık ki kişisel hırslarını uğruna baltaladılar.
Bu gün bütün samimiyetimle buradan paylaşıyorum ki, sevgili yol arkadaşım Zerrin Yılmaz Erdoğan, ilçe başkanı seçildiğinde yaşadığım tüm o kötü duyguları ve haksızlıkları unutacak kadar çok sevinmiş olacağım.
Çünkü biliyorum benim milletvekili adaylığımda kadın kolları başkanım olarak da birlikte çalıştığım güzel gönüllü dostum Zerrin başkan, o şehre hayalini kurduğumuz, özlediğimiz tekrarlar dile getirdiğimiz siyasette samimiyeti, içtenliği, dürüstlüğü hakkaniyeti taşıyacak ve sonunda başaracaktır.
Benim bundan hiç şüphem yok.
Siyaset yapanl insanlar arasında bizlerin kurduğu bu az bulunur dostluklar ve iyi niyet bu partiyi de ülkeyi de bulunduğu zorluktan çekip kurtaracaktır.
Yolun yolumuzdur canım arkadaşım sevgili başkanım… Rastgele…
Vira bismillah…