Ereğli pidesinin tanıtımı konusunda hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çeken okuyucu, bu konuda gerçekleri çok yalın bir biçimde dile getirdi.

“Zonguldak’a geldiğinizde mutlaka Ereğli’ye uğrayın ve pidesini tadın” diye yazılıp söylenir. Öyle çok söz edilir ki Ereğli pidesinden bir pide fırını hiçbir gayret ve çaba göstermeden bedava reklamını da yapar. Peki gerçek nedir?

Ereğli pidesinin bu kadar lezzetli oluşuna rağmen tanıtımı konusunda pideciler ve Ereğli’nin tanıtımında görevli olup sorumluluk taşıyanlar bu konuda herhangi bir çalışma yürütüyorlar mı?

Tabi ki koskocaman bir hayır!

Kemal Anadol, ta İzmir’den gönderdiği yazılarda “Ereğli’de gurme festivali düzenlensin ve pidemiz de tanıtılsın” diye çağrıda bulunurken, en azından şu pideciler bu konuda neden öncü olup taşın altına ellerini koymazlar?

Çok çok kazansınlar kimsenin gözü yokta, neden Ereğli Pidesinin marka değerini artırmak için profesyonel bir çalışmanın adımını atmazlar da ekmek yedikleri sektörün büyümesinin ilk yolunun “tanıtım tanıtım tanıtım” olduğu gerçeğini göz ardı ederler?

1936 yılından bu yana Kdz. Ereğli’nin lezzet tatlarından biri olan pidemizin, şu anda her yerde adı geçen ve geçirilen Bafra pidesinden yüz kat daha lezzetli gerçeğini anlatmazlar?

Tüm bu soruları “Bozhane kahveleşiyor” haberimizde “Mehmet” isimli” okurumuz ne de güzel dile getirmiş bakınız:

“Bir yerde hatanız var bence. Evet Ereğli pidesi çok güzel çok lezzetli ama tanıtamamışız yeterince . Bugün yarışma programlarında bile pide çeşitleri arasında yer almıyor. Öne çıkan genellikle Bafra Pidesi oluyor. Konya etli ekmek bile Ereğli pidesinden daha çok biliniyor . Bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımız sadece pide servis etmeyi marifet sanarak tanıtıma da olumsuz yönde etki yapıyorlar.”

İSTİKLAL MADALYASI TALEBİ
İSTİKLAL MADALYASI TALEBİ
İçeriği Görüntüle

İLGİLİ HABERİN LİNKİ:

https://www.ereglionder.com.tr/bozhane-kahvelesiyor

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş