BEÜN Alaplı Meslek Yüksekokulu'nda Türk Kızılay işbirliğiyle powerbank ve doğaya üç fidan hediyeli "kan bağışı" kampanyası gerçekleştirildi.
BEÜN Alapli Meslek Yüksekokulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kampanyada kan bağışında bulunan öğrencilere powerbank hediye edildi, aynı zamanda bağışçıların adına doğaya üç fidan kazandırıldı.
Uzun kuyrukların oluştuğu kampanyada, 160 ünite kan toplandığı bildirildi.
Saat:18.00'de sona ermesi planlanan kampanya, ilgiden dolayı geç saatlere kadar sürdü.
BEÜN Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Servet Karasu, Kızılay işbirliğiyle tüm kampüslerde kan bağışı kampanyası yapıldığını belirterek, " Öğrencilerimizin de müthiş bir ilgisi var. Hedefimiz 1500 ünite kan bağışıydi ama bu hedefin de üzerine çıkacağımıza inanıyoruz. Sağolsun Alaplı bize çok güzel bir evsahipliği yaptı. Alaplı'ya da çok tesekkur ediyoruz. Kızılay bizim kurumumuz. Sagolsunlar onlar da her zaman yanımızdalar." ifadelerine yer verdi.
Alaplı MYO Müdürü Prof. Dr. Burçin Solt da, basının ve sivil toplum kuruluşlarının kampanyaya büyük destek verdiklerini belirterek, "Herkese çok teşekkür ediyorum. Kan herkese, hepimize lazım. Ne zaman bizim ihtiyacımız olacağını bilmiyoruz. Bugün kampanyamıza ilgi gösteren öğrencilerimize ve kan bağışında bulunan herkese çok teşekkur ediyorum" dedi.
Zonguldak Kızılay Kan Bağış Ekip Koordinatörü Kubilay Şahin ise açıklamasında, verilecek bir ünite kanın üç farklı tedavide kullanıldığını belirterek, "Bunların bazıları ameliyatlarda, bazıları doğumlarda, bazıları kanser hastalarında bir ünite de yanık tedavilerinde kullanılıyor. Aynı zamanda bugün yapacağınız kan bağışıyla Orman Bakanlığı ile yaptığımız anlaşma doğrultusunda doğaya üç adet fidan katmış olacaksınız. BEÜN ile yaptığımız işbirliğiyle ayni zamanda kab bağışında bulunanlara powerbank hediye edeceğiz. Siz nasıl başkalarının hayatına takviye olarak can oluyorsanız, hediye edeceğimiz powerbank ile cep telefonlarınıza can katalım istedik." dedi.
Kanın çok önemli olduğunu anlatan Şahin, "Bizim başımıza gelmez demeyelim. İhtiyaç olduğu zaman kanın tek kaynağı insan. Bunun bir fabrikası yok. Şu anda canlı statüsünde kanın bir örneğı muadili yok. Empati yapalım, bizim başımıza gelmez demeyelim. Kan bağışında bulunalım. Aynı zamanda sağlığımıza da faydası var. Kanımız yenileniyor." ifadelerini kullandı.