Amasya'da heyelanda kaya parçası düşen ev ve traktörde hasar oluştu
Amasya'da heyelanda kaya parçası düşen ev ve traktörde hasar oluştu
İçeriği Görüntüle


Karadeniz Ereğli’ye bağlı Hasan Kahyalar Köyü’nde gerçekleştirilen belediyeye katılım referandumunun sonucu belli oldu. Vatandaşlar, Ormanlı Beldesi’ne mahalle olarak bağlanma ya da köy statüsünde devam etme konusunda sandık başına giderek demokratik haklarını kullandı.
Yapılan referandumda toplam 214 oy kullanılırken, 151 “Evet” oyuna karşılık 63 “Hayır” oyu çıktı. Sonuçlara göre Hasan Kahyalar Köyü sakinleri, Ormanlı Beldesi’ne bağlanma yönünde karar verdi.
Referandum sürecinde Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ile AK Parti Ormanlı Belde Başkan Yardımcısı İsmail Dönmez de sandık alanını ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi.
Hasan Kahyalar Köyü Muhtarı Ergün Ezengin yaptığı açıklamada, köy halkının birlik ve beraberlik içerisinde iradesini ortaya koyduğunu belirterek, “Vatandaşlarımız geleceğimiz adına kararını verdi. Sürecin huzur ve kardeşlik ortamında tamamlanması bizleri mutlu etti. Köyümüz adına güzel ve demokratik bir seçim oldu” ifadelerini kullandı.
Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ise referandum sonucuna ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Ormanlı Beldemiz Hasan Kahyalar Köyü’nde belediyeye katılım için yapılan referandumda kullanılan 214 oyun 151’i evet, 63’ü hayır olarak sonuçlanmıştır. Vatandaşlarımızın kararıyla evet sonucu çıkmıştır. Öncelikle Hasan Kahyalar Köyü vatandaşlarımıza ve Ormanlı’mıza hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Whatsapp Image 2026 05 17 At 12.25.39Whatsapp Image 2026 05 17 At 12.25.39 (1)

Muhabir: Derya Tetik