TRABZON (AA) - Trabzon'da 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler organize edildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Trabzon Otizm Derneğince Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde düzenlenen 'Hayatımız Otizm' temasıyla düzenlenen programda, otizmli bireyler ile aileleri bir araya geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, yaptığı konuşmada, engelsiz yaşam parkları, sosyal projeler ve yeni yaşam alanları oluşturduklarını söyledi.

Çalışmalarının devam edeceğini ifade eden Genç, ' İnşallah kısa sürede temelini atacağımız yaşam merkezi ve konaklamalı tesislerle özel bireylerimize güvenli bir gelecek sunacağız. Bu farkındalık sadece bir günle sınırlı kalmamalı, hayatın her anında devam etmelidir.' dedi.

Trabzon Otizm Derneği Başkanı Muradiye Dilek ise otizm konusunda toplumsal bilinçlenmenin artırılması gerektiğini dile getirdi.

Konuşmaların ardından programa katılan annelere çiçek hediye edildi.

Öte yandan, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla Trabzonlu ressam Abdulkadir Yıldırım, 30. kişisel resim sergisini açtı.

Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galesinde yaptığı konuşmada, Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla sergi açmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Suluova'da 'Masal Kürsüsünde Yöneticiler Projesi' etkinliği yapıldı
Suluova'da 'Masal Kürsüsünde Yöneticiler Projesi' etkinliği yapıldı
İçeriği Görüntüle

Trabzon'u yansıtan doğa manzaralarının bulunduğu 48 eseri hakkında bilgi veren Yıldırım, serginin 10 Nisan'a kadar gezilebileceğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu ile Turan Ülküsü Genel Başkanı Kenan Kuru'nun da konuşma yaptığı sergide, katılımcılar eserler hakkında Yıldırım'dan bilgi aldı.

Kaynak: AA