Türk Kızılay, Gazze'de sağlanan ateşkesin ardından insani yardım çalışmalarını hızlandırdı. Bölgedeki aşevleri aracılığıyla her gün 21 bin kişiye sıcak yemek ulaştıran Kızılay, kavurma konservelerinin Gazze'ye girişini de hızlandırıyor.

ANKARA (İGFA) - Ateşkesle birlikte insani yardım geçişlerinin artması sonucu Türk Kızılay, Gazze'deki faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

Derilbalah'taki Kızılay Aşevi'nde her gün binlerce kişilik yemek hazırlanarak ihtiyaç sahiplerine, hastanelerdeki hastalara ve sağlık çalışanlarına dağıtılıyor.

Kızılay Aşevi, mevcut durumda 21 bin kişilik kapasiteyle hizmet veriyor. Gazze'ye ulaşan yeni yardım malzemeleriyle bu kapasitenin kısa sürede daha da artırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda, Kurban Bayramı döneminde bağışçıların desteğiyle hazırlanan ve şu anda Mısır Kızılayı depolarında bulunan kavurma konservelerinin önümüzdeki günlerde Gazze'ye girmeye başlayacak.

Meksika'da sel: Ölü ve yaralılar var! Meksika Donanması binlerce kişiye yardım ulaştırıyor
Meksika'da sel: Ölü ve yaralılar var! Meksika Donanması binlerce kişiye yardım ulaştırıyor
İçeriği Görüntüle

Türk Kızılay, aşevleri ve uluslararası ortakları aracılığıyla bölgede sıcak yemek, temiz su ve temel gıda desteğini kesintisiz olarak sürdürüyor.

Kaynak: RSS