Vatandaşın güvenliği için yaptırdığı bu işlemde, ödeme yöntemine göre “komisyon” adı altında ek ücret alınması kabul edilemez.
“Araç muayene soygunu!” başlıklı bir açıklama gönderen CHP Zonguldak Milletvekillerinden Eylem Ertuğrul, “Araç muayenesi bir tercih değil, zorunlu bir kamu hizmetidir.” Dedi.
Ertuğrul, Vatandaşın güvenliği için yaptırdığı bu işlemde, ödeme yöntemine göre “komisyon” adı altında ek ücret alınması kabul edilemez.” Sözleriyle devam ettiği açıklamasında şöyle dedi:
“Kredi kartıyla ödeme yapan vatandaşlarımızdan ilave ücret talep edilmesi uzun süredir şikâyet konusu.
Oysa araç muayenesi zaten bir yükümlülük. Zorunlu bir hizmette, ödeme şekli nedeniyle vatandaşa fazladan maliyet çıkarmak adaletle bağdaşmaz.
Nakit taşıma zorunluluğu yaratmak da, kartla ödemeyi pahalı hâle getirmek de çağdaş kamu hizmeti anlayışına uymaz. Dijital ödeme teşvik edilirken vatandaşın cebinden daha fazla para çıkması kabul edilemez.
Bu uygulamanın hukuki dayanağı ve sözleşme hükümleri kamuoyuna açıkça izah edilmeli; düzenleme vatandaş lehine yeniden yapılmalıdır.
Kamu hizmeti kâr alanı değil, vatandaş memnuniyeti alanıdır.
Vatandaşın sırtına yük bindiren her uygulamanın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”
#araçmuayeneistasyonu #eylemertuğrul #araç #chp #zonguldak #ücret





