Karadeniz Ereğli'de 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplu ulaşımı ayda 30 seferle sınırlandırdığı iddialarına ilişkin CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütünden açıklama geldi.

CHP Karadeniz Ereğli İlçe Örgütü, son günlerde ilçede 65 yaş üstü ve engelli vatandaşların toplu ulaşımı ayda 30 seferle sınırlandığı yönündeki iddiaların kamuoyunda tedirginlik oluşturduğunu belirterek konuya açıklık getirdi.

Partiden yapılan açıklamada, ücretsiz ulaşım hakkının kanunla güvence altına alınmış zorunlu bir hak olduğu vurgulanarak, 2013 yılında çıkarılan yasa ve 2014 tarihli yönetmeliğin, asgari %40 engelli, ağır engelli ve refakatçileri, gaziler, şehit yakınları ve 65 yaş üstü vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlanacağını açıkça belirttiği hatırlatıldı.

Açıklamada, ekonomik zorluklar ve artan maliyetlerin herkes üzerinde baskı yarattığı ancak bunun sorumlusunun vatandaş değil, ekonomik politikalar ve maliyet artışları olduğu ifade edildi. Şoför esnafına verilen gelir desteğinin güncellenmesi ihtiyacına da dikkat çekildi.

.
.
İçeriği Görüntüle

CHP İlçe Başkanı Zerrin Yılmaz Erdoğan’ın, Ereğli Kaymakamı Fatih Yılmaz ile görüşerek konuyla ilgili oluşan tedirginliği ilettiği ve gerekli önlemlerin alınmasını talep ettiği belirtildi. Ayrıca Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Günay ile yapılan görüşmede, belediyenin ya da belediye meclisinin bu konuda hiçbir kararının bulunmadığının teyit edildiği aktarıldı.

Parti, vatandaşlardan gelen şikâyetlerde, bu söylemlerin olası zam talepleri öncesi bir algı oluşturmak amacıyla yaygınlaştırıldığı iddiasının öne çıktığını belirtti.

Açıklama, “Bu hak yasa ile verildi, sözle alınamaz. Kanunsuz baskı girişimlerinin takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadeleriyle sona erdi.

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş