Zonguldak’ta beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle baca çekişlerinin olumsuz etkilenebileceği, buna bağlı olarak soba ve doğalgaz kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmesi riskinin artabileceği bildirildi.
Zonguldak İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları istendi. Açıklamada, özellikle soba ve doğalgaz kullanımında gerekli tedbirlerin alınmasının hayati önem taşıdığı vurgulandı.
Yetkililer, soba ve bacaların düzenli olarak temizlenmesi ve bakımının yaptırılması gerektiğini belirtirken, bacası yeterince çekmeyen ya da geri tepen sobaların kesinlikle kullanılmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca gece yatmadan önce sobaların mutlaka söndürülmesi, kapalı alanlarda mangal, kömür ve benzeri yakıtların yakılmaması uyarısında bulunuldu.
Doğalgazlı cihazların havalandırma menfezlerinin kapatılmaması gerektiği ifade edilirken; baş ağrısı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik gibi belirtilerin görülmesi halinde derhal ortamın terk edilerek 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması istendi.
Açıklamada, karbonmonoksit gazının renksiz ve kokusuz olduğu, bu nedenle fark edilmesinin zor ancak son derece tehlikeli olduğu hatırlatılarak, vatandaşların gerekli tedbirleri alarak can ve mal güvenliklerini korumaları çağrısında bulunuldu.

Rize'de çıkan örtü yangını kontrol altına alındı
Rize'de çıkan örtü yangını kontrol altına alındı
İçeriği Görüntüle

611294233 1294566362712034 5137202611028023163 N

Muhabir: Tuncay Tokay