* Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Kızılcapınar Köyünde, Kızılcapınar, Ova, Ortacı, Şamlar, Ramazanlı, Çevlik, Çiğdemli, Davutlar, Külah, Saltuklu, Serintepe muhtarları ile bir araya geldi. Milli Eğitim, Tarım, Özel İdare, Müftü, Sağlık Grup Başkanlığı, Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlerinin de yeraldığı toplantıda AKP İl Genel Meclis Üyeleri de hazır bulundu.

* Kdz. Ereğli Kaymakamı Çay, muhtarlara ve vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmasında, "Memleket bizim memleketimiz. Bir yerde bir hizmet üstlendiysek ona katkıda bulunmak boynumuzun borcudur. Bu makamlar kimseye baki değildir, bugün varız yarın yokuz. Önemli olan bir şeyler yapılmasında yarar vardır" dedi.

* Kızılcapınar, Ortacı, Davutlar ve Kdz.Ereğli'nin en uzak köylerinden Velidağ Köyüne giden Kaymakam Çay, daire müdürleri ve AKP İl Genel Meclis Üyeleri yapılan çalışmaları bizzat yerinde incelediler ve sorunların çözümü konusunda, "neler yapılabiliri" masaya yatırdılar.

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay beraberinde Kdz.Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit, İlçe Müftüsü Mustafa Erkan, Sağlık Grup Başkan Vekili Yüksel Pehlivanoğlu, İlçe Sosyal Hizmetler Müdürü Nejdet Kocaman, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Demir ile köylere giderek çalışmaları yerinde inceledi, muhtar ve vatandaşların sorunlarını dinledi. AKP İl Genel Meclis Üyeleri Osman Aslan, İsmail Tak, Nail Eski'de ziyaretlerin başından sonuna kadar yeraldı.

KIZILCAPINAR'DA
MUHTARLAR ZİRVESİ

Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve daire müdürleri ilk olarak Kızılcapınar Köyünde, Kızılcapınar, Ova, Ortacı, Şamlar, Ramazanlı, Çevlik, Çiğdemli, Davutlar, Külah, Saltuklu, Serintepe muhtarları ile bir araya geldi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yapılan çalışmalarında yerinde görmek muhtarların vatandaşların sorunlarını dinleyip ilgili daire müdürlüklerince bilgilendirmek amacıyla ilk geziye başladıklarını söyledi. Birlik ve beraberlik mesajları da veren Kaymakam Çay konuşmasında, "Köylerimize yapılan yardımları yerinde görmek, izlemek hem de sorunlar nelerdir onları cevaplamak, muhtarlarımız ve vatandaşlarımızın daire müdürlerimizden istekleri nelerdir türünden ilk gezilerimize buradan başlamış bulunuyoruz. Gezilerimiz ülkemize ve bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.

'BUGÜN VARIZ YARIN YOKUZ'
Toplantıya iştirak eden İl Genel Meclis üyelerine, muhtarlarımıza, daire müdürlerimize teşekkür ediyorum. Kafanıza takılan soruları sormanızda yarar vardır, biz zaten o amaçla geldik. Memleket bizim memleketimiz. Her şeyde birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekiyor. Bir yerde bir hizmet üstlendiysek ona katkıda bulunmak boynumuzun borcudur. Bu makamlar kimseye baki değildir, bugün varız yarın yokuz. Önemli olan bir şeyler yapılmasında yarar vardır, zaten o amaçlı muhtarlar seçiliyor bizlerde atanarak geliyoruz" dedi.

İŞTE YAPILAN ÇALIŞMALAR

Kdz.Ereğli İlçe Özel İdare Müdürü Cevdet Yiğit de toplantıya katılan 11 köye yapılan yardımlar ile ilgili bilgiler aktardı. Yiğit yapılan çalışmaları şu sözlerle açıkladı: Kızılcapınar Köyü: 2009 yılında İller Bankasından verilen yardım ile Merkez Mahallede 4 bin 24 metre kare parke yol yapıldı. 2010 yılı İl Bütçesinden 3 bin TL yardım ile Köylere Hizmet Götürme Birliğince satın alınarak köy muhtarlığına teslim edilen 564 çimento ile Aylar ve Merkez Mahallesi yol betonlamaları yapılarak iş bitirildi. Ova Köyü: 2010 Yılı Köylerin Alt Yapılarını Destekleme (KÖYDES) projesi kapsamında parke yol yapımı için 50 bin TL ayrıldı, ayrılan para ile parke alımı yapılarak, köye curuf nakledilecek, çimento ve işçilik köylü gücü ile yapılacak. 2010 Yılı Birlik Bütçesinden 150 torba çimento yardımı ile mezarlık yolu betonlanmasında kullanılarak iş bitirildi. Ortacı Köyü: 2009 Yılında İller Bankasından verilen yardım ile 4 bin 24 metre kare parke yol yapıldı.
2010 Yılı İl Bütçesinden verilen 2 bin 500 TL yardım ile Köylere Hizmet Götürme Birliğince satın alınarak köy muhtarlığına teslim edilen 470 torba çimento satın alındı, muhtarlığa teslim edilen çimentolar parke yol kenarları betonlamasında kullanılarak iş bitirildi.
2010 Yılı bütçesinden verilen 3 bin TL yol betonlaması için yardım verildi, 564 torba çimentonun harcanabilmesi için çakıl hazırlığı yapılıyor. 2010 Yılı Birlik Bütçesinden Merkez Mahalle İhata duvarı inşaatı için 200 torba çimento yardımı verildi, henüz çimento alınmadı, çakıl hazırlığı yapılıyor. Şamlar Köyü: 2010 Yılı Köylerin Alt Yapılarını Destekleme Projesi kapsamında parke yol yapımı için 50 bin TL ayrıldı. Ayrılan para ile parke alımı yapılarak köye curuf nakledilecek, çimento ve işçilik köylü gücü ile yapılacak.
Ramazanlı Köyü: 2010 Yılı İl Bütçesinden verilen 2 bin 500 TL yol betonlaması için yardım edildi, 470 torba çimentonun harcanabilmesi için çakıl hazırlığı yapılıyor. Çevlik Köyü: 2010 yılı İl Bütçesinden verilen 2 bin 500 TL yol betonlaması için yardım verildi, 470 torba çimentonun harcanabilmesi için çakıl hazırlığı yapılıyor. Çiğdemli Köyü: 2010 Yılı Köylerin Alt Yapılarını Destekleme Projesi kapsamında içme suyu sontaj ihalesi yapılacak. Davutlar Köyü: 2010 Yılı İl Bütçesinden verilen 3 bin TL yol betonlaması için yardım verildi, 564 torba çimento merkez mahalle yol betonlamasında kullanıldı, iş bitirildi. Külah Köyü: 2010 Yılı İl Bütçesinden verilen 2 bin TL yardım verildi, 290 torba çimento ve 400 kg. demir Köy Muhtarlığına teslim edildi, Köy Muhtarlığı verilen malzemeler ile beton kazık üretti ve Merkez Mahalle Mezarlık etrafı çevrilerek iş bitirildi. Saltuklu Köyü: 2010 Yılı İl Bütçesinden 2 bin 500 TL yardım verildi köy muhtarlığına 470 torba çimento teslim edildi, çalışmalar devam ediyor. Serintepe Köyü: 2010 Yılında yardım verilmedi.

AİLE HEKİMLİĞİ
HİZMETİ ANLATILDI

Kdz.Ereğli Sağlık Grup Başkan Vekili Dr.Yüksel Tuncer'de aile hekimliği konusunda muhtarlara detayları ile bilgiler aktardı ve aksaklıkların giderilmesi konusunda üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getireceklerine vurgu yaptı. Muhtarların herhangi bir sorunlarında müracaatta bulunabileceğine dikkati çeken Doktor Tuncer, "Aile hekimliği nedir?
Her kişinin her ailenin bir hekimi olacak. Bu hekim kişiden sorumlu olacak. Bir hastalık durumunda ilk başvurulacak kişi aile hekimidir. Aile hekimliği ne yapar köyde? En az haftanın 2 günü gelir sizin köyünüzde sorununuz ile ilgilenir. Foseptik çukur sıkıntısı mı, çevre sağlığı ile ilgili mi, hastalık ile mi bunu aile hekimliğine bildirirsiniz, aile hekimliği de bir üst yazı ile toplum sağlığına bildirir bizde İl Merkezine aktarırız. Aile hekimliği ayağa kadar gelen bir hizmettir" dedi.

'DOĞAL HAYATI,
UNUTMUŞ, KURUTMUŞUZ'

AKP İl Genel Meclis Üyesi İsmail Tak'da yaptığı genel değerlendirme konuşmasında, köylerde yapılan çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü, bu çalışmalar sırasında destek veren köy muhtarları ve vatandaşlara teşekkür ettiği konuşmasında bir gerçeğin de altını çizdi. Tak, "Biz bir şeyi unutmuşuz,  doğal hayatı unutmuşuz, kurutmuşuz. Bizim köylerimizde artık kuşlar bile yanımızdan su içmeye çalışıyorlar. Yine son dönemlerde en büyük dertlerden bir tanesi elektrik paralarını köyden toplayamamak. Elektrik idaresi özelleşince paralar gramına kadar alınıyor, isteniyor. Köylerimizde muhtarlarımızda bana kızmasınlar abone yapmamışlar, para da toplamıyorlar. Yine vatandaşlarımız muhtarlarımız ana yollar ile değil benim mahallem caminin önü gibi isteklerde bulunuyor, buda bizim bir mesafe katettiğimizin göstergesidir" sözleri ile konuştu.

ÇALIŞMALARI İNCELEDİLER

Daha sonra Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, daire müdürleri, muhtarlar ve AKP İl Genel Meclis Üyeleri ile Kızılcapınar Köyü içerisinde yapımı tamamlanan parke çalışmalarını incelediler. Talidat çalışması süren Kızılcapınar Camisi'nde de çalışmalara bakan Çay, yol güzergahının parke yapılması ile ulaşımın çok daha rahatlayacağını vatandaşın tozdan çamurdan kurtulduğuna dikkati çekti. Daha sonra Kaymakam Çay, daire müdürleri, AKP İl Genel Meclis Üyeleri, Ortacı Köyü meydanında Köy Muhtarı ve köylü vatandaşlar tarafından karşılandı. Köy Muhtarı çalışmalar ile ilgili bilgiler aktarırken vatandaşlarda gelen konuklara ilgilerinden ötürü teşekkür etti.

VATANDAŞLAR MEMNUN KALDI

Davutlar Köyü ziyaretinde ise yapımı büyük ölçüde tamamlanan köy konağı gezildi. Kaymakam Çay ve beraberindeki heyet Davutlar Köyü girişinde araçtan inerek köyün içerisinde yürüdü ve çalışmaları bizzat gördü yoldan gelip geçen, tarlada çalışan vatandaşlara da hal hatır soruldu.
Vatandaşlar gösterilen ilgiye ve desteğe teşekkür edilirken Kaymakam Çay'ın bir köy kahvesinden geçerken kahvehaneye girdi. İçeride sigara içildiğini gören Çay, kahvehane sahibini uyardı ve kahvehane içerisine afiş asılması gerektiğine dikkat çekti. Köy konağının çok amaçlı kullanılabileceği belirtilirken Kaymakam Çay ve beraberindeki heyet daha sonra Kdz.Ereğli'nin en uzak köylerinden Velidağ Köyüne giderek 2010 yılı içinde yapılan asfalt yol çalışmasını yerinde incelediler.

Muhabir: Haber Merkezi