Dil Derneği Genel Yazmanı Hülya Küçükaras ÇYDD’nin konuğu oldu.

Jandarma ve Emniyetin Kriminal laboratuarlarının yazılım çalışmalarına da katkı veren Küçükaras, Türklerin şiddeti sevdiğine dönük söylentilerin de gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD)  Kdz. Ereğli Şubesi branşlarında önemli başarılar elde etmiş isimleri ilçeye getirerek üyeleri ve vatandaşlarla buluşturmaya devam ediyor.  ÇYDD’nin son konuğu ise Dil Derneği’nin Genel Yazmanı ve eski Erdemirli Hülya Küçükaras oldu.

Küçükaras’ın “Dil bilinci yurttaşlık bilinci” üzerinde “DİL ÜZERİNDEKİ OYUNLAR” konulu sunumu, bir soru ile başladı. Küçükaras “Dil öz konusu mudur? Bizim konusu mudur?” sorusuyla izleyenlerle kontak kurarak başladığı söyleşisinde, eski bir tapınaktaki  “İşini öyle sev ki, başarıların bedenini ve yüreğini güçlendirirken verdiklerinle de yepyeni hayatlar başlatmış olacaksın” sözlerini hatırlattı.

Türkiye’de sanayi devriminin ardından bilişim devrimini tam anlamıyla yaşayamadıklarını vurgulayan Hülya Küçükaras, dilin politika olduğunu ve dündada 4 eksenli bir oyun oynandığını belirtirken,  toplumların bilim, din, inanç ve teknoloji ile yönetildiğine dikkat çekti. Küçükaras, bilgisayarın ve bilgisayarların yönettiği bireyler olduğumuzu ve dünyadaki enerji kaynakları tükenirken Türkiye’deki kaynakların ise tükenmediğini ve bunları korumak için de tek çözümün ulus devlet olduğunu ifade etti.

Türkiye’de DNA yazılımları üzerinde önemli çalışmalar yaptığını, Jandarma ile Emniyetin kriminal laboratuarlarında çalıştığını da anlatan Hülya Küçükaras’ı zleyenlerin nefeslerini keserek dinledi.  Türk toplumunun şiddet üzerinde bir DNA’sının bulunduğu söylentilerine de “hayır” diyen Küçükaras, ısrarla ulus devlet gerçeğini vurguladı.

 

Muhabir: Haber Merkezi