Zonguldak Valisi Erdal Ata veda ziyareti için geldiği Kdz.Ereğli'de yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi verdi. Ereğli çevre yolu projesinin 2012 yılı yatırım programına teklif verileceğini belirten Vali Ata, Gülüç köprüsü ile Kepez arasındaki karayolunun da Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesinin yapılacağını söyledi.
Gaziantep Valiliği görevine atanan ve Kdz.Ereğli'ye vedalaşmak için gelen Zonguldak Valisi Erdal Ata, Kdz.Ereğli'de devam eden çalışmalar ile ilgili de son bilgileri aktardı. Kdz.Ereğli Kaymakamlığı önünde Kaymakam İbrahim Çay ve daire müdürleri tarafından karşılanan Vali Ata daha sonra Kaymakamlık makamına geçti. Kdz.Ereğli'nin yeni çevre yolu projesi ve Gülüç Köprüsü ile Kepez'e kadar olan güzergah ile ilgili önemli açıklamalarda bulunan Kaymakam Ata, görev yaptığı süre içerisinde eldeki imkanları en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını söyledi. Vali Ata konuşmasında şu görüşlere yer verdi:
3 YIL 3 AY GEÇTİ
Göreve 2008 Mayıs ayında başladık o tarihten bu tarihe 3 yıl 3 ay gibi bir süre geçti gerek sizinle sizden önceki kaymakam arkadaşımız ile Ereğli'de kamu hizmetlerinin yürütülmesinde gayret sarf ettik. Verdiğiniz çabadan ötürü teşekkür ediyorum. Ereğli bizim en büyük ilçemiz, Zonguldak'ın Ereğli için ayrı bir önemi var. Ereğli'nin hem ilimiz hem ülkemiz açısından farklı bir yeri olduğunu düşünüyorum. Sorunların çözümü için daha hassas davranıyoruz.
EN İYİSİNİ
YAPMAYA ÇALIŞTIK
Bunlar sorunların tamamının çözülmesi için yeterli olmadı ama eldeki imkanlar ile en iyisini yapmaya çalıştık. Yollar ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Zonguldak bağlantısı ihalesi yapılmayan bölümlerde her şey hazır, yakın bir tairhte ihalesi yapılacak, belki de yapılmış olabilir. Son 15 gündür karayolları yetkilileri ile görüşemedik. Ayrıca duble yol olarak 19 kilometrelik kısmın sıcak asfalt yapılması için ihalesi yapılacak. Mevsim şartlarının durumuna göre 19 kilometrelik kısımda sıcak asfalt ile kaplanacak.
HASTANE 2013'DE BİTECEK
Hastane ihalesi yapıldı sözleşmesi yapıldı sözleşmesi yapıldı sanıyorum bayramdan sonra yer teslimi yapılır müteahhit yavaş yavaş çalışmalarına başlar. 2013 Yılında hastane inşaatının bitmiş olması gerekir. Fen Lisesinin ihalesi 4 ay önce yapıldı ancak kamu ihale kurumunda itiraz olduğu için sonuçlanmasını bekliyoruz. İnşallah yakın zamanda sonuçlanır ve çalışmalar başlar. İMKB Okulu çalışmaları bitti eğitim ve öğretime bu yıl başlayacak, sayın milletvekilimizin eşinin adını taşıyan okulda çalışmalar sürüyor.
ÇEVRE YOLU PROJESİ
Bir diğer önemli proje de çevre yolu projeleri yapılıyor Ereğli'nin, yatırım programlarına teklif verilecek muhtemelen 2012 yılında ihalesi yapılır diye düşünüyoruz. Gülüç köprüsünden Kepez kavşağına kadar olan kısım da yeniden çalışması yapılacak projeleri falan bittikten sonra karayolları 4. bölge müdürlüğü ihalesini yapacak. Eğitim ile ilgili Kepez tarafında bir okul yaptırmamız gerekiyordu uygun bir arsa bulamadık. Ben Milli eğitimdeki arkadaşlara talimat vermiştim geniş alanlar var Renault'un oralarda en az 24 derslikli rahatlık sağlar o bölgede. Kırsalımızda çalışmalar devam ediyor. Daha fazla şeyler yapmak istiyoruz ama eldeki imkanlar kısıtlı dedi.
