Kadir Gecesi nedeniyle Erdemir ile Elif Otel arasında verilen iftar yemeğine katılım yüksek oldu. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli'deki tüm düğün salonları, bazı tersaneler, Erdemir'in yanı sıra Akçakoca ilçesi ve Kandilli Beldesi'nden 10 bin kişilik masa ve sandalye temin ettiklerini söyledi.
Ereğli Belediyesi tarafından Kadir Gecesi geleneksel hale getirilen iftar yemeği sahil güzergahında Erdemir Ofis hizmet binası ile Sevgi, Barış, Dostluk köprüsü arasındaki yaklaşık 1 kilometrelik alanda gerçekleştirildi. CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Yalçın Enç, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Erdemir Yöneticileri ve çok sayıda davetlinin katıldığı program Erdemir Musiki Derneği’nin ilahi dinletisi ile başladı. Ereğli İlçe Müftülüğü personeli tarafından Yasin-i Şerif tilavetinin ardından Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık iftar öncesi yaptığı konuşmasında gösterilen ilgiye teşekkür etti.
Başkan Posbıyık konuşmasında şunları söyledi:
“Erdemir Genel Müdürlüğünden, Elif Otel arasında günlerdir masa ve sandalye bulmak için uğraşıyoruz. Ereğli’deki tüm düğün salonlarından, Erdemir’den, tersanelerden, Kandilli Belediyesi’nden Akçakoca ilçesinden masa ve sandalye getirdik. 10 Bin insanımızı oturacak şekilde Erdemir ile Elif Otel arasına yerleştirdik. Ereğli halkına teşekkür ediyoruz yüreğimizi kabarttılar. 10 Bin kişilik masa ve sandalyeyi ağırladıktan sonra bunların hepsinin dolmayacağını düşünmüştük. Sevginin, barışın dostluğun olduğu her yerde bütün insanımız geldi. Bu yıl Türkiye’de ilk defa yapılıyor. Sıcak yemek dağıttığımız için, özel dolaplarda sıcak yemek dağıtarak 31 mahallede iftar düzenledik. Binlerce insanımız katıldı, muhteşem bir ortam yarattık”
İftar programı Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın duası ile sona erdi.
Posbıyık duasında şu ifadelere yer verdi:
Beni bu güzel şehrin insanları Şehr-ül Emin, Belediye Başkanı seçtiler. Duaları geri çevirmediğin bu gecede ben şehrim için Ereğli için ve onun güzel insanları için sana dua ediyorum ya rabbim. Ekonomik sıkıntılardan bunalan Ereğli halkını refaha kavuştur ya rabbim. Erdemir ile Türk Metal Sendikası arasında imzalanan toplu sözleşmeyi tüm hemşehrilerimiz için hayırlı eyle ya rabbi. Tersanelerin faaliyete geçmesi, işsizliğin bitmesi için bizlere yardım et ya rabbim. Ereğli-Devrek karayolunun biran önce bitirildiğini görmeyi bu millete nasip eyle ya rabbim. Ereğlimize yatırımların gelmesi için bizlere yardım eyle ya rabbim. Hükümetin, bütün illere dağıttığı teşviklerden bir kez olsun Zonguldak'a, Karadeniz Ereğli'ye de vermesini nasip eyle ya rabbim. İşlerimizi her türlü fesattan kesattan hasetten muhafaza eyle ya rabbim. Karadeniz Ereğli'de yaşayan insanlarımızın birlik ve beraberlik içinde yaşamalarını nasip eyle ya rabbim"