Kdz.Ereğli Belediye Başkanı ve adayı Halil Posbıyık seçim çalışmaları kapsamında ziyaretlerini sürdürüyor. Posbıyık, Hamzafakıhlı ve Bölücek’te vatandaşlara seslendi, projelerinden daha çok eleştirileri ile ön plana çıktı.
Seçim çalışmaları kapsamında mahalle ziyaretlerini sürdüren Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Hamzafakıhlı ve Bölücek Mahallesi’nde yaptığı toplantılarda eleştirilerde bulundu. Konuya ilişkin Halil Posbıyık basın bürosundan gönderilen yazılı açıklamanın bir bölümü aynen şu şekilde:
“EREĞLİ AŞKIM”
Mahallelere hizmet etmek için muhtarlarla uyum içerisinde çalıştıklarını söyleyen Posbıyık; “Halkın ihtiyaçlarını karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Yeni mahalle oldunuz. 14 tane mahalle ile bu işe başladık, 31 tane mahalle olduk. Bölücek, Hamzafakıhlı, Göktepe, Dağlar’ı alayım, niye? Halbuki aşağıda otur, gelen vergilerle rahat rahat belediye başkanlığı yap. Ama ben öyle yapmadım. Ben bu memlekette doğdum, geldiğim yer belli. Kenar mahalleden geliyorum. Hemşerilerim 4 dönemdir bana hep sahip çıktılar. Bana duydukları güvenden dolayı, parti olayına bakmaksızın Ereğli’de yaşayan insanlar beni hep onurlandırdılar. Benim Ereğli aşkım” dedi.
“OYUNUZU YÜREKLİ ADAMLARA VERİN”
Ereğli’nin 4 dönemdir kendisine sahip çıktığını belirten Posbıyık; “Benim için birinci derecede önemli olan particilik değil, benim için önemli olan Ereğli’de yaşayan insanlar, onların mutluluğu. Onların, çocuklarının, torunlarının geleceğini düşünmek. İsteyen AKP’li, MHP’li, DSP’li, Saadet partili olabilir. Herkes partisinde kalsın, saygı duyuyorum. Gelin partinizi bırakın CHP’ye geçin demiyorum. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Diyorum ki, Ereğli’nin bir menfaati varsa, Ereğli’nin meselesi varsa, bu işi yapacak adam yürekliyse, liderse, belediyeciyse bu adama oy vermek lazım, partisine bakmamak lazım” diye konuştu.
“BEZ MAMA İSTEYEN VAR”
Halka hitaben yaptığı konuşmada, Bölüceklilere ‘Bu Ercan Candan ne iş yapar’ diye soran Posbıyık; “Perşembe günleri halk toplantısı yapıyorum. Benden başka toplantı yapan yok Ereğli’de.. Milletvekilleri gelirler 3 ay oy alırlar, toplarlar giderler, bir daha yüzünü göremezsiniz. Ben her hafta Perşembe günleri halkla toplanıyorum. Açım, işsizim diye gelen var, bez isteyen, mama isteyen var, Gelenlere senin partin ne diye sormuyorum. Herşeyi yapabiliyormuyum, yapamıyorum. Beni ne diye seçtiniz belediye başkanı diye. Yolumu, suyumu, kanalizasyonumu yap diye seçtiniz. Sosyal olaylarımla ilgilen diye seçiyorsunuz. Ben bunları elimden geldiğince yapıyorum Ama milletvekillerini niye seçiyorsunuz, iş ve istihdam yaratsınlar diye seçiyorsunuz. Çoçuklarımı, torunlarımızı sokaklarda gezdirmesinler diye seçiyorsunuz. Seçmedikmi bunun için Ercan Candan’ı.. Bu adam bilim adamı, ünevirsite öğretim üyesi, rektör, iyi insan. Rektörlüğüde iyi yapar, üniversiteyi de iyi yönetir. Yapamayacağı bir iş var, oda siyaset. Tuttuğunu koparamaz, hayalet gibi dolaşır, ne yaptı Ereğli’de..Tersaneler bomboş duruyor, Yalova’da, Tuzla’da tersaneler çalışıyor. Burdan devamlı işçi gönderiyorum oraya. Buradaki niye çalışmıyor. Postaneye Zonguldak’tan güvenlikçi aldı Ercan bey, sabah Ereğli’ye Postaneye geliyor güvenlikçi, akşam da Zonguldak’a gidiyor. Akçakoca’dan posta taşıyıcıları geldi. Bu Bölücek’te işsiz adam yok mu? Bu Ereğli’de işsiz adam yok mu? Bu mu senin Ereğliliğin. Karşımdaki aday Uysal’mı, yoksa Candan mı diye soran Posbıyık; “Bu Ercan candan ne iş yapar. Hamzafakıhlı’dan, Bölücek’ten kaç tane adam işe soktu. Ben milletvekili olacağım burada, dumanını attırırım ortalığın. Boyum kısa kalıyor belediye başkanı olduğum için. Yemin ediyorum işten atılan tersanecilerle hergün eylem yapmazsam namerdim. Eylem yapmazsan, demokratik kurallar içerisinde sesini yükseltmezsen, pısırık, pısırık oturursan, hayalet gibi gezersen bu memlekete faydan olur mu? Kanga’dan, kunga’dan balıkçı kayıkları getirecem dedi. Hani nerde.. Zaten hep yurt dışında, seçim zamanı geldi şimdi yine geldi” şeklinde konuştu.
“AYRANI YOK İÇMEYE, ATLA GİDER GEZMEYE”
AKP’nin projelerinden birinin Atatürk Anıtını kaldırmak olduğunu söyleyen Posbıyık; “Bunlar Atatürk Anıtını kaldıracağız diyorlar, oraya süs havuzu yapacağız diyorlar, nah kaldırırsın sen o anıtı..Alemdar gemisini kaldıracaklarmış bişey yapacaklarmış, uzay üssü yapacaklarmış, at yarış poligonları yapacaklarmış, sahil yolunun altına araba geçiş yolu yapacaklarmış..monoray sistemi yapacaklarmış.. Ayranı yok içmeye, atla giderler gezmeye” dedi.
Posbıyık, ülkede yaşanan gelişmelere de değindiği konuşma sırasında, AKP Milletvekili Candan’a, ‘yüreğin yetiyorsa çık karşıma belediye başkan adayı ol’ dedi. Bölücek’te yapacağı hizmetleri de anlatan Posbıyık, önümüzdeki dönem Ereğli’yi çok iyi noktalara getirecek projeleri de hazırladıklarını söyledi”
(Haber Merkezi)