Amerika'da 25 Haziran 2009'da hayatını kaybeden Michael Jackson'un anısına 50 kişilik müzisyen ekibi, 46 bağlama, darbuka ve kemençeyle sanatçının “They Don’t Care About Us" adlı şarkısına klip çekti.

 

Yaklaşık 50 kişilik Ereğli Belediyesi Cumhuriyet Halkevi bağlama Topluluğu Michael Jackson’un bağlama başta olmak üzere çeşitli enstrümanlarla, “They Don’t Care About Us” isimli şarkısını seslendirdi. Jackson’un şapkası ile hayranlarına selam gönderen bağlama topluluğu ekibin öğreticisi Mehmet Ali Üzmez, dünyaca ünlü yıldızı ölümünün beşinci yılında farklı bir organizasyonla anmak istediklerini söyledi.

Üzmez, yaptığı açıklamasında, Kestaneci Mahallesi’nde Ereğli Belediyesi’ne ait piknik alanında dünyaca ünlü yıldız Michael Jackson’u anmak için mini konser verdiklerini belirterek, “Bizler Kdz.Ereğli Belediyesi bünyesinde yaklaşık 50 kişilik bir ekibiz. Bizler sene boyunca enstrümanlarımız ile çalışma yapıyoruz ama dünyada oluşan acı ve tatlı olayları görmezden gelmiyoruz ve enstrümanlar ile hissettiklerimizi yansıtma yoluna gittik. Toplumdaki olayları anmaya çalışıyoruz. Michael Jakson’ da ölümünün beşinci yıl dönümü. Hayranları olarak buradan dünyaya seslenmek istedik. Buradan tüm hayranlarına sevgi ve saygılarımızı gönderiyoruz”

Bağlama ağırlıklı enstrümanlar ile Jackson’un şarkılarını seslendirmenin oldukça zor olduğunu da belirten Üzmez, “Arkadaşlarımız büyük bir özveri ve heyecanla bu etkinlikte görev aldılar” dedi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş

Muhabir: Haber Merkezi