Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği ‘Anadolu’nun Tezenesi’ Neşet Ertaş’ı ölümünün 1. Yıldönümünde düzenlediği gecede andı.
Gecede bir konuşma yapan Sanatçı Cihangir Bilgin, Neşet Ertaş’ın eserleri ile tarihe geçtiğini ve asla unutulmayacağına belirterek “Dünyaya öyle bir çivi çaktı ki onu kimse unutamaz” dedi.
25 Eylül 2012 tarihinde İzmir’de tedavi edildiği hastanede yaşama gözlerini kapayarak aramızdan ayrılan ve “Anadolu’nun Tezenesi’ sıfatıyla anılıp bilinen Neşet Ertaş, Karadeniz Ereğli’de de anıldı. Ertaş’ı anma gecesinde konuşan Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği ‘nin kurucusu Cihangir Bilgin yaptığı konuşmada “Türkülere emek veren gönül dostları hepimiz için çok değerlidir” dedi.
Bilgin konuşmasına şöyle devam etti:
“Eğer ki ticari amaçla kullansaydı şu anda Türkiye’ni en zenginlerinden biri olurdu. Telif hakkı almayan tek sanatçıydı. Sadece Gülşen Kutlu bir türküsünü albümüne okuyup okuyamayacağı konusunda “Bunu okuyabilir miyim” diye lütfetmiş. Adamın aklında kalan tek şey o. Kimse sormadan okuyor, alıyor, kullanıyor, kazanıyor. Böyle insanlar çok az gelir. Çok önemli bir değerdir. Adam zaten öyle bir çivi çakmıştır ki, o çiviyi kimse çıkaramaz. Neşet Ertaş deyince herkes önünde saygı ile eğiliyor. Biz de önünde saygı ile eğiliyoruz.”
Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği olarak ilçede bir çok hizmet verdiklerini ve düzenledikleri konserlerle de türküleri sevdirme heyecanlarını sürdürdüklerini kaydeden Cihangir Bilgin sözlerini anma gecesine katılanlara teşekkür ederek bitirdi.
Anma gecesinde Neşet Ertaş’ın türkülerinden hazırlanan repertuvarı Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği’nin sanatçıları seslendirdi.