CHP’li gençler savaşa tepki olarak renklerin kardeşliği temalı etkinlikte merdivenleri gökkuşağı rengine boyadılar.
CHP Gençlik Kolları’nca, savaş karşıtı “Renklerin Kardeşliği” teması kapsamında merdivenler gökkuşağının yedi rengine boyandı. CHP Gençlik Kolları üyeleri, gençler ve partililer, ülke genelinde yaygınlaşan merdiven boyama eylemleri kapsamında kent merkezindeki Meydanbaşı Köprüsü’nü gökkuşağının yedi rengine boyadı. Ellerinde boya rulo, fırça ve boya kovalarıyla Meydanbaşı Köprüsü’ne gelen CHP Gençlik Kollarına CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, bazı belediye görevlileri ve CHP Yönetim Kurulu üyeleri de eşlik etti. CHP İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, boyama çalışmalarına ilk başlayanlar arasında yerini aldı.
“HERŞEY GÜZEL OLACAK”
CHP Ereğli İlçe Gençlik Kolları Başkanı Özgen Elmasay, merdivenleri özgürlük için gökkuşağı rengine boyadıklarını söyledi. Elmasay gazetecilere yaptığı açıklamasında, “Bildiğiniz gibi tüm Türkiye geneline yayılan bir etkinliktir bu. Renkler her şeyin içeriğini anlatır. Her şeyin anlamı vardır renklerde. Biz de bunun için gökkuşağı rengine boyuyoruz.
En öncelikli hedefimiz tabii ki, Türkiye’nin de içinde bulunduğu savaş gündemi. Biz buna en büyük tepki olarak, savaşa hayır olarak, renklerin kardeşliği kapsamında gökkuşağı renklerini boyuyoruz. CHP Gençlik kolları olarak böyle bir etkinlik gerçekleştirdik. Meydanbaşı merdivenlerini boyadık, birazdan Göztepe merdivenlerini boyayacağız. Eminim her şey çok güzel olacak. Ereğli de bu boyamadan dolayı çok güzel keyif alacak.”
“EREĞLİ, BARIŞ VE HUZUR KENTİ”
CHP Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal da, gençlerin etkinliğine yürekten katıldıklarını ifade ederek şu görüşlere yer verdi: “Çünkü Kdz Ereğli Türkiye’nin her yerinden gelen mozaik yapısına sahip bir şehrimiz. Çağdaş, Atatürkçü, demokrat bir kentimiz. Tüm insanları barış, kardeşlik, dostluk duyguları içinde huzur içinde yaşayan bir kentimiz. Böyle bir kente de gökkuşağı rengi yakışır diyerek gençlerimizin merdiven boyama etkinliğine tam destek veriyoruz. Bu etkinliğimiz aynı zamanda Karadeniz Ereğli’de barış, huzur ve kardeşliğin daim olması ve aynı zamanda bölgemizde de savaşlara hayır, barışa evet anlamına geliyor. Tüm halkımızı bu etkinliklere destek olmaya çalışıyoruz”
Boyama çalışmalarının Meydanbaşı ve Göztepe Köprüsü merdivenlerinin ardından kentteki başka bölgelerde de devam edeceği yönünde görüş bildirildi.