Kdz. Ereğli Kaymakamı Çay, seçimlere katılan siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi
Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, yerel seçimlere katılan siyasi parti temsilcileriyle bir araya geldi. Kaymakam Çay, Kaymakamlık Toplantı Salonunda yaptığı konuşmada, seçimlerin huzur ve barış içerisinde yapılması amacıyla böyle bir toplantı düzenlediklerini kaydetti.
“BU 3’NCÜ TOPLANTI”
Seçimlerin demokrasinin gereği olduğunu, kazanan tarafa saygı gösterilmesi gerektiğini belirten Çay, şunları söyledi: “Ereğli’de göreve atandığım günden bu yana siyasi partilerimiz ile halk oylaması, 2011 yerel seçimlerin ardından bu 3 toplantıyı gerçekleştiriyoruz. Daha önce gerçekleştirilen 2 toplantıda da mutabık kalınan konularda siyasilerimiz gerekli hassasiyetleri göstermişlerdir, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu bir yarıştır bir taraf kazanır bir taraf kaybeder. Kazanan tarafa saygı göstermek hepimizin görevidir, demokrasinin gereği de budur. Demokrasi siyasi partilerin tavrı ile yaşar.
“TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ”
Bizde hep beraber ilçemizde vatandaşımızın özgür iradesi ile oyunu kullanabilmesi için ne gerekiyorsa tedbir almak bizim görevimizdir. Biz siyasi partilerimizden destek istiyoruz. 1 Ocak tarihinden itibaren seçim takvimi belirlenmiştir. Yüksek Seçim Kurulu’nun aldığı kararlar doğrultusunda hareket edeceğiz. Biz mevcut genelgeleri tek tek gözden geçirdik buna göre asayiş planları yaptık, seçim öncesi seçim günü ve seçim sonrası tedbirlerimizi aldık. Bu tedbirlerin yürürlüğe girmesi, alınan tedbirlerde gerçekten başarı sağlayabilmemiz için önce siyasilerin ve vatandaşların destek vermesi gerekir. Bütün adaylarımıza ve ilçe başkanlarımıza başarılar diliyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde seçimlerin yapılmasını temenni ediyorum”
Toplantı daha sonra basına kapalı devam etti. Toplantıya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Engin Özkul, İlçe Emniyet Müdürü Timur Özgen ve siyasi partilerin ilçe başkanları katıldı.
(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)