GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, 5-6 Mayıs 2007 yılı ve son olağan genel kurullarını rezalet olarak değerlendirirken bu süreçte sendikanın sokağa düştüğünü, 7-8 trilyona yakın borcu olduğunu söyledi.
Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkan Yardımcısı İsmet Demirhan, GMİS Armutçuk Şubesinin 9. olağan genel kurulunda yaptığı konuşmasında, sendikanın geçtiğimiz süreçte yaşadığı sıkıntılardan kurtulmaya başladığını ve sendikayı sokaktan kurtardıklarını söyledi. Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda GMİS Genel Başkanı Ramis Muslunun ardından konuşan Demirhan, birlik ve beraberlik içerisinde çalışılması gerektiğine vurgu yaptı ve tabanın kararına saygılı olunmasını istedi.
REZALET GENEL
KURUL YAŞADIK
Demirhan konuşmasında, Genel merkez bazında özellikle bizim sendikada kavgalar başladı. Sokak ile sendika iç içe olmaya başladı en kötü yanı da buydu. Fazla uzatmayacağım arkadaşlar genel başkanımızdan sonra daha bir şeyler söylemek bize yakışmaz. Bir 5-6 Mayıs 2007 genel kurulu yaşadık rezalet, birde olağanüstü yaşadık bizim seçildiğimiz dönem 29 Kasım. Sendikamızın 7-8 trilyonlara yaklaşan borcunu belli bir kesimini indirdik, mali durumu kontrol altına aldık, borçların yarısını ödedik. Birlik beraberliği sağladık en önemlisi de sendikayı sokaktan kurtardık. Bundan sonra daha iyi olması için size büyük işler düşüyor yeni seçilen delegasyona. Armutçukta, Kozluda, Amasrada, Karadonda, Üzülmezde, MTAda taban delege seçimlerini yaptık. Herkes eteklerindeki döktü, bundan sonra şunu yapacağız bunu yapacağız demenin anlamı yok, orada söyledik biz millet kime inandıysa ona oy verdi. Armutçuk işçisi de 110 kişiyi buraya getirdi.
SAYGILI OLALIM
Burada hem fikiriz. Maden işçisinin karara saygı duyacağız. Bundan sonra birlik ve beraberlik zamanı arkadaşlar. Diyorum ki 2005den 29 Kasıma kadar birlik beraberlik diye bir şey yoktu. Bunu şuan sağladık. Bundan sonra yapacağımız şey şu buradan çıkaracağımız yönetim tukaşa benzemesin. Belki biraz kaba tabir olacak ama. Tabanın kararına hepimiz saygılı olalım. Oradan buradan yönetim olmasın düzgün bir yönetim çıkarın. Çünkü biz 4-5 sene bunun çilesini çektik, 4 yöneticiden 3 yönetici bir araya getiremediğimiz yöneticiler oldu. Şubelere düşen şu seçilecek dörtlü birlik ve beraberlik içerisinde çalışacak dörtlü olması gerekir sözleri ile konuştu.