Murat Sesli’nin yasal engelleri çıkınca seçimlere katılmaktan vazgeçen DP Kdz. Ereğli Belediye Meclis adayları; Keleşler Park Otel’de CHP Belediye Başkan adayına yemek verdiler.

 

30 Mart Yerel Genel Seçimleri’nde Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı olarak  Murat Sesli’yi göstermek isteyen ve bu hareketin ekibi olarak ortaya çıkanlar, Sesli’nin aday olamaması üzerine yeniden biraraya gelip durum değerlendirmesi yaparak seçimlerden çekilmeye karar verdiler.  Bu ekip, daha sonra Keleşler Park Otel’de CHP’nin Kdz. Ereğli  Belediye Başkan Adayı Halil Posbıyık’ı davet ederek yaklaşık 3 saat başbaşa yemek yediler.

 

DP ilçe Başkanı Hikmet Öztürk konuyla ilgili olarak gazetemiz muhabirinin sorusunu yanıtlarken, 10 Mart pazartesi günü akşamı gerçekleşen yemeğe belediye meclis adayları; Aslan Keleş, Ufuk Özşeker, Ramazan Toprak, Özer Direkçi, Sıtkı Kuloğlu ve Turgut Tanyıldız’ın katıldıklarını söyledi.

 

Seçim öncesinde CHP Belediye Başkan adayı ile yemek yemekte art niyet aranmaması gerektiğini ifade eden Hikmet Öztürk,  “Ereğli meselelerini konuştuk” dedi.

 

Öztürk, Sesli’nin aday olamaması üzerine büyük hayal kırıklığı yaşadıklarını ve bunun üzerine  CHP adayı Halil Posbıyık’ın  hem siyasi bir nezaketten dolayı  kendilerini ziyaret etmek  ve durumu kendilerinden öğrenmek isteyerek görüşme talep etmesi üzerine Keleşler Park Otel’de başbaşa yemek yediklerini söyledi. Bu yemekte Ereğli’nin gündeminin değerlendirerek, ilçenin geleceğini ve sorunlarını konuştuklarını söyleyen Öztürk; bu yemekte herhangi bir karar almadıklarını da kaydetti. “CHP adayını mı destekleyeceksiniz?” sorusuna da “Hayır böyle bir karar almadık, söz konusu bile değil. Böyle bir karar almayı kendimizde hak olarak da görmüyoruz” diyen DP Kdz. Ereğli ilçe Başkanı Hikmet Öztürk Ereğli’nin çok büyük bir sıkıntısı olduğunun altını çizdi. 

Muhabir: Haber Merkezi