Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu, şu anda 56 havalimanının yoğun bir şekilde işletildiğini kaydederek "Bunların üzerine önümüzdeki yıl 5 tane daha havalimanı ekleyeceğiz ve sayıyı 61'e çıkartacağız" demiş.

*

Bilenleriniz mutlaka vardır.

Hani geçmişte büyük gurur duyduğumuz bir haberden söz edeceğim şimdi.

Kdz. Ereğli bir zamanlar Türkiye’deki 828 ilçe (Ankara, İstanbul ve İzmir dışında) arasında, 61 il merkezini geride bırakarak 32. Sırada yer alıyordu.

Altını bir daha çizeyim; 61 il merkezini geride bırakan Kdz. Ereğli sosyo-ekonomik gelişmişlikte 32. Sıradaydı.

Hatırladınız mı?

Hatta bu haberi de yine biz yayımlamıştık.

Ya şimdi?

*

Türkiye’de 67 il var iken, Kdz. Ereğli’de ne vardı biliyor musunuz?

Havaalanı.

Evet evet Kdz. Ereğli’de havaalanı vardı. Ha birileri der ki, “o havaalanı Erdemir’e aitti” diye.

Erdemir nerede peki?

Dağda mı.

Dağda da inek suyu içti gitti mi?

Ben o havaalanında devlet büyüklerinin karşılanmasındaki törenlere de katılmış biri olarak, 1992 yılında kapanan havaalanın yeniden açılmasını yıllardır dile getirip duruyorum. Ancak Ereğli’nin deniz, hava, kara ve demiryolsuz kalkınamayacağına aklı basmayanlar bir türlü “Biz Havaalanı istiyoruz” deme akılcılığını ortaya koymazlar.

Sebep?

Ereğli, Ereğli’den yönetilmediği içindir efendim.

Oysa Ereğli’deki bir havaalanı, Akçakoca, Düzce, Hatta Sakarya ve Bolu dahil bir çok kente hizmet verir.

İncik boncuk ile uğraşarak zaman dolduranlar, havaalanın söz ötmedikleri gibi demiryolunu da ifade etmezler.

Kandilli-Ereğli arasındaki demiryolu 11 yıl önce sökülmeden önce ve sonra da Ereğli-Arifiye veya Ereğli-Kozlu demiryolunu Ankara’dan talep etmezler.

Oysa… günümüzde lojistik hizmetlerinden söz edenler, ulaşım ağlarına vurgu yaparken, “OSB’lerde bile raylı sistem olmalıdır, bu talepler ülkemizin dört bir yanında dile getiriliyor” derler.

*

Sevgili dostlar, kral çıplak!

Bu kralın/kralların çıplaklığını görmemek için gerçekten de kör olmak gerekir.

Ereğli’yi gerçekten sevenler, bu sevgilerinin gereğini yerine getirmek isteyenler, büyük fotoğrafı görmek ve bölgemizin ancak ulaşım eksikliklerini tamamlamak için mücadele etmelidirler.

Ki, önlerinde öyle büyük bir şans vardır ki, o da “Ben Ereğli’nin milletvekiliyim” diye açıklama yapan şahıs, yani Sayın Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı makamında oturmaktadır.

Ne olur gidin.

Ne olur ulaşın.

Ne olur “havaalanı ve raylı sistem istiyoruz” deyin.

Korkmayın ya!

Sizi dövecek değil ya.

Hem Ereğli için bir iki tokat yeseniz ne olur?

Ölür müsünüz?

Korkmayın ölmezsiniz!

Belki de, “Siz bugüne kadar neredeydiniz?” bile diyebilirler.

Not:

1-Raylı sistem için öncelikle Ereğli-Kandilli demiryolunun yeniden işler hale getirilmesini de isteyebilir ve böylelikle tüm Türkiye’nin borçlu olduğu Kandilli’de adrenalin ve sanayi turizmi başlatabilirsiniz.

2-“Erdemir’de havaalanı yapılacak yer mi var?” Diyerek topu taça atmak isteyenlere de yanıtım var. O da, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Alaplı-Akçakoca arasındaki Kocaman mevkisinin sahil kesimine havaalanı yapılmasıyla ilgili bir proje çalışmasının bulunduğunu da hatırlatmak isterim.