FETÖ soruşturması kapsamında Kdz. Ereğli’nin Gülüç Beldesi’ndeki eski adı Yıldırım olan Fatih Koleji’ne devlet el koydu.
Anlatılanlara göre lüks bir okulmuş Fatih Koleji.

Bu kolej binasının Gülüç’e ve bölgeye yakışır bir okula dönüştürülmesi taleplerini daha gündemde tartışılırken, AKP Milletvekili Sayın Faruk Çaturoğlu’nun “Burası İmam Hatip Lisesi oldu” dedi.
Bu oldu-bitti karşısında ne denir?
Allah kabul etsin.

Bu konuda en ciddi ve somut eleştiri Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilcisi Tayfun Öztürk’ten geldi.
Sayın Öztürk, ilçedeki var olan imam hatiplerin dışında Fatih Koleji’nin de İmam hatip olmasını doğru bulmadığını ifade ederken, binaları yetersiz okullar ve adı var olan binası hiç olmayan okullara da vurgu yaptı.
Konu imam hatip olunca, en sağlıklı ve en doğru eleştirileri veya önerileri sıralayan olduğunda Allah’ı da, Dini’de, Kuran-ı Kerim’i de, İmam Hatipleri de, tekeline alıp yüksek sesle bağıran ve çağıranların enginlere sığmayıp kaplarından taştığını çok iyi bilirim.

Asarlar, keserler, doğrarlar ve bu gürültü ile gerçeklerin konuşulması ve tartışılmasını güme getirirler.

Oysa…
Öztürk’ün açıklamasındaki doğrular bu kentin gerçekleri.
Kdz. Ereğli bir sanayi kenti
Sanayi ile büyüyerek önce kendine ve sonra da ülkeye yetmesi gereken bir ilçe.
Erdemir ve OSB’si olup küçük sanayi sitelerine yenilerini ekleyerek ekonomik büyümesine sosyal ve kültürel zenginliği de katması gereken bu kentte, en çok hangi elemana gereksinim var?
Elbette ki, meslek sahibi olan ara elemanlara.
Elbetteki sanatkarlara.
Elbetteki girişimcilere.
Elbetteki ekonomiye güç katacak enerjilere.
İmam hatip var zaten.
Yenileri de yapılıyor.
Allahın’ı seven doğruları söylesin.
Çıksın bu “yanlış karar” deme cesaretini göstersin.
Yanlış yanlıştır.
Alkışlanmamalı.
Ve bu kentin geleceğine taş üstüne taş koymak isteyenler, Ereğli’de meslek okullarının açılması gerektiğine dikkat çeksin.

Bakınız, Kdz. Ereğli’nin Eğitim Vadisi’nde iki okul daha planlanmıştı.
Bunlar: Turizm Otelcilik Lisesi ve Spor Lisesi idi.
Ne oldu?
Bir tek ses var mı?
Ve neden yok?
Nedendir bu sessizlik?
Cumhurbaşkanı, Başbakan, Bakanlar, Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Belediye ve il Genel Meclislerinin tümü de iktidardan.
Ama…
Kırmacı Mahallesi’nde yapılacağı daha önce açıklanan ve Deniz Kuvvetlerine devri yapılmış 10 dönümlük arazi de geriye alınmış iken bu iki okul için harekete neden geçilmez.
Ki…
Turizm Otelcilik Lisesi var.
Ama binası yok.
Kadri Yılmaz Lisesi’nde sığıntı giibi eğitim vermeye çalışan bu lisenin binasının yeri de hazır iken yapılmıyor ise bir yerde yanlış yok mu?
Spor lisesinden söz eden ise hiç yok. Merhum Hayırsever İbrahim İzmirlioğlu bu lisenin parasını hazırladı ve mirasçıları da 'biz hazırız' diyerek liseyi yaptırmak için kapı kapı dolaşıyor ama kimsenin ilgilendiği yok.
Tuhaf değil mi?

Yeniden Fatih Koleji konusuna dönersek, o binanın bir meslek lisesi olarak yeniden açılması en doğru karardı.
Akıl değil hırsına yenik düşmenin yanlışıdır bu tahsis.
Keşke, Sayın Milletvekili bu yanlışı en çok seslendiren olsa ve Gülüç’ün tam karşısındaki tersaneler bölgesini ve Erdemir’e ara eleman yetiştirecek bir meslek lisesi için şu yanlıştan dönse/dönebilse.