GÖZ GÖRE GÖRE…

AÇILIM DEĞİL SAÇILIM…

 

 

Aklım bir türlü almadı…Almıyor da…

 

“200 PKK lı ağır silahlarla saldırdı 24 asker şehit oldu”

 

Ve o anda bir tane bile PKK leşi yok…Kaldı ki ortada ne PKK lı var ne de ağır silahları…Nerden çıktılar nereye kayboldular ve ağır silahları nasıl taşıdılar…

 

Dağlıca Baskını sırasında şehit düşen Asteğmen Mehmet Bozkuş’un günlüğünden;

 

“Bugün var ya aşkım... Bu terörün bitmeyeceğine bir kere daha şahit oldum. Gözümüzün önünden on katır on kişi geçiyor, ‘gidelim öldürelim’ diyoruz göndermiyorlar. Helikopter çağırıyoruz yollamıyorlar. Bi de bunun üzerine adamları telsizlerinden de dinliyoruz. Hala elimizi kolumuzu bağlı tutuyorlar, çıldırıyoruz. Adamlar resmen önümüzden geçiyor. Biz de öyle salak saçma dağ başında bekliyoruz, neye kime hizmet ettiğimizi bilmiyoruz, ilk defa burada bulunuşumuzun boş olduğunu anladım.”

“O sabah sana demiştim ya terörist ve dolu katırlar gördük bir şey yapamadık diye, şerefsizler ellerini kollarını sallaya sallaya gittiler yüklerini boşaltıp geri döndüler ve biz gene bir şey yapamadık. Emir vermedi üstlerimiz. Gene ‘gidelim’ dedik ‘bırakın gitsinler’ dediler. Başlarım böyle işe dedik, elimizi kolumuzu bağladık. Ne kadar saçma bir şey. Çıldırdık çaresizlikten. On tane adam vardı, parçalardık şerefsizleri. Manyak gibi durduk yerimizde.”

 

Bu günlük beni yürekten yaraladı gerçekten…

Katırlarla mühimmatlar taşınıyor ve askerlerimiz sadece izliyorlar.Peki son baskında ağır silahlar neyle taşındı.Katırlarla taşıdılar ise kimse görmedi mi?Saldırının hemen sonrasında katırlar neredeydi peki?

 

200 PKK’ lı askeriyemizden, istihbaratımızdan habersiz nasıl konuşlandı…Akıl alacak gibi değil.

 

Bu sorulara Hükümet ve Genel Kurmay Başkanlığı acilen cevap vermeli bence…

 

Bu saldırıda güvenlik birimlerinin sorgulanması gereken çok noktası var. 200 PKK'lı sınırdan geçip eylemini yapıp hiçbir şey olmamış gibi nasıl geri dönüyor? sınırlarımız içinde 200 PKK'lının saldırı düzenlemesi ve bundan istihbarat birimlerinin haberdar olmaması güvenlik birimleri adına da hükümet adına da kabul edilemez bir durum.”

 

2000 yılında neredeyse sıfırlanmış olan terör olayları 2002 genel seçimleri sonrasında ve tamamen saçmalık olan önceleri kürt açılı dedikleri sonrasında demokratik açılımı dedikleri meselenin başlaması itibariyle cesaretlenen terör örgütünün şehit ettiği erlerimizin haddi hesabı yok.

 

Irak’ta başına çuval geçirilen askerimize sahip çıkmayıp çuval geçiren ABD li generali Ankara’da şaşalı karşılayanlar Filistin için kıyameti kopardı. Fakat İsrail devleti ne yaptı. Bir askerine karşılık 1027 Filistinli esiri geri yolladı.Çünkü insanı düşmanından çok daha değerliydi.Bizimkiler ise 10 Filistinli militan için özel uçak gönderdiler.

PKK ‘ nın ayağına gönderdikleri hakim ve savcıdan söz etmeye lüzum yok çünkü hiç unutmadık…

 

Eğer Kürt kardeşlerim diye hitap ederseniz bölücülüğe öncelikle siz sebep olursunuz.Bu durumda Lazlar için de Laz kardeşlerim diye söz etmek gerekmez mi?

 

Bence kürt sorunu yoktur.Kürt sorunu dış güçlerin kışkırtmasıyla içerden desteklenmesiyle ülkemizi karıştırmak amacıyla oluşturulmuştur.

 

Ama bu konudan nemalananlar unutmasınlar ki ölüm he