Dedi ki “İyi ki varlar!”
“Kim?” dedim.
“Kötüler ! Yani çirkinler!” dedi.
Allah Allah…  ‘Başına güneş mi geçti’ desem, geçmedi. Ekim ayının ortasını sollamış gidiyor iken, pastırma yazı da kalmadı ki.
Yine içimden vardır bir bildiği. Niye böyle dedi diye düşünüp, “Dünyada bir tek sen varsın herhalde, iyi ki kötüler/çirkinler var!” diyorsun.
“Yoooo!” dedi.
Tek olmadığını da vurgulamasına şaşırdığımı görünce sürdürdü konuşmasını.
“İyi ki varlar! Onlar olmasa, güzelliğin ve iyiliğin değerini nasıl bilir ve takdir ederiz ki?”
Durdum…
Doğru söze ne denir?
İyi ki çirkinler var.
Ve iyi ki kötüler de var ki !
İyiler ve güzellerin farkını görebiliyoruz.
 
Her sektörde öyle değil mi?
Kötüler yaka silktirir!
İyiler de gönül dostları olur.
 
Evet evet; iyi ki kötüler var!
İyi ki çirkinler var !

 
**

GÜNÜN SÖZÜ:                                        
Prof. Dr. Ortaylı:
"12 adayı Lozan'da kaybettik diyorlar. Bu söz tamamen cehalettir. Açın lütfen tarih okuyun. Bu sözü söyleyen bizim içimizdeki ve Yunanistan'daki bazı yalancılar."
Yakın çağ tarihinin, araştırmazlık dolayısıyla tahribatın çok fazla olduğunu da sözlerine ekleyen Ortaylı "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kuranlar tamamıyla Osmanlı Devlet ricalidir. Ay'dan inmemişlerdir. Osmanlı demek bir millet demek değildir. Osmanlı diye bir millet yok. 'Osmanlıca' zaruretten dolayı bürokrasinin geliştirdiği bir dildir. Bir sürü kelime var. Çoğuna Arapça diyorlar. Araba söylesen anlamaz. Osmanlıca, bir düşüncenin, gelişmenin, devlet hayatının, bürokrasinin, ilmi ihtiyacının, sosyal bilimler ve iktisat gibi bilimlerini gelişmesi, yeni şeylere bakması için hayatımıza girmiş. Bunu ayrı dil diye söylemeyin. O, bürokrasinin dili. Onun için okumuş olmak ve halkın anlaması lazım. Halk, günlük hayattaki kelimeleri bilir" diye konuştu.

**
KORKUTAN HABER !
 
*Türkler Türkiye'de azınlık olacak
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "Bugün ülkede her 20 kişiden biri Suriyeli, 2023 yılında bunun 13 kişiden biri olacağı şeklinde bir hesaplama var. Böyle giderse kendi insanımız kendi topraklarında azınlık konumuna düşecek" dedi.
 
Türkiye'de resmi kayıtlara göre 3.6 milyon, gayriresmi rakamlara göre 4 milyon Suriyelinin yaşadığını da ifade eden Türkkan şöyle dedi:
 "Türkiye'nin Suriyeli sığınmacılar konusunda izlediği yanlış politika devam ederse bu rakamın 2040 yılında 7.5 milyona çıkacağı tahmin ediliyor."