Kütüphaneleri hep sevmişimdir, kapıdan girer girmek bizim jenerasyonun 2.hamur kokusu, eşsiz sessizliğinde sadece çevrilen sayfaların sesini duymak, tek bir konu için gidip kitap raflarının aralarında kelebekleşmek..

Hafta içi okullar dağılınca, hafta sonu her saat küçük büyük grupların, tek tek gelenlerin, aydınlanmanın en önemli basamaklarından olan kütüphaneye gösterdikleri ilgi komşu olduğumuzdan buyana daha çok dikkatimi çekiyor ve bilgilenmeye, aydınlanmaya, kültüre aşık biri olarak çok da mutlu ediyor beni doğrusu..

Kütüphaneler haftası kapsamında zaten uzun süredir ziyaret etmek istediğim komşum kütüphaneye çıktım.. İyi ki..

Açılışından buyana yoğun çalışmalardan dolayı gidemediğim, bilgi dağıtım merkezi olduğunu düşündüğüm bu harika yer daha da güzelleşmiş.

Konularına göre kitaplar, dergiler, ansiklopediler özenle raflara dizilmişler. Raflar da oturma alanları çerçevesinde kübük sisteminde (bölmeler halinde) yerleştirilmiş. Dörtlü oturma koltukları, dörtlü masa bölümlerinde ve her birinde bilgisayarlar.. Aynı zamanda internet hizmeti, öğrencilere çaylar da gönüllü anlayışında gerçekten özveri ile çalışan Kütüphane Müdürlüğü, Yönetimi ve Görevlilerince ikram ediliyor.

Ana sınıfı öğrencilerinden, Master, Doktora öğrencilerine kadar hatta konularında daha geniş bilgi edinmek isteyen yetişkinler için de eşsiz bir çalışma, öğrenme, bilgi anlamında gelişme merkezi kütüphanemiz.

Okullar ile konusu bilgilenmek, bilgilendirmek olan kurumlarca da oldukça geniş ve teknolojik imkanlara sahip olan kütüphane salonunda sunumlar, seminerler rahat, temiz, donanımlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Kültür Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan Kütüphane Müdürlüğü, çalışanları ve onların destekleyici sivil toplum kuruluşu olan Kütüphane Derneği Yönetimi,  hem kitaplar konusunda hem de bu hizmetleri bütün ziyaretçilere sunma konusunda neredeyse birbirleriyle yarış halindeler.

İlçemizde çeşitli etkinliklerde, çalışmalarda gözlemlediğim kadarıyla maalesef tahsilimiz ve ekonomik durumlarımızla paralel olmayan, bunların oldukça altında gözlemlediğim kültür seviyemizin göstergelerinden kütüphanemiz ve bu tür resmi yada özel kurumlar, vakıflar daha sık ziyaret edilmeli, etkinlikleri daha özenle takip edilmeli ve katılmaya gayret gösterilmeli, hatta bunlar alışkanlık, yaşam biçimi haline getirilmeli diye düşünüyorum.

Sizleri de bu düşüncelerime davet ediyor, kütüphanemizde görüşebilmeyi diliyorum..