Okuyan-yazan ve toplumsal konulara duyarlı olan vatandaşlar için bir link vereceğim. Bu linki kayıt edin ve ayda bir giriş yaparak son iletilerini gözden geçirin derim.

Çünkü bu site bir vakfa ait.

Vakfın adı Umut!

Silahlanmaya karşı düşünce üreten bu vakıfın yayınlarının her biri kesilip saklanacak kadar değerli.

Adres: http://www.umut.org.tr/

*

Umut Vakfı’nın son açıklaması, “coronavirus yani Türkçe okunuşu, söylenişiyle de korona virüsü… “  sözleriyle başlıyor ve dünya düzeyinde yaşanan felakette  bir başka tehlikeye şöyle dikkat çekiyor:

“KÜRESEL SALGIN HASTALIK KORKUSU ŞİDDETE DÖNÜŞMESİN…”

Nokta!

*

Küresel salgının şiddete dönüşmesi!

Allah korusun.

Bunun adı yağmadır.

Bunun adı insanın insanı öldürmesidir.

Bunun adı vahşettir!

Bunun adı dünyanın sonunun gelmesidir.

*

“Olamaz!” diye konuşulmasının bile insanın tüylerini diken diken ettiği böyle bir duruma “psikolojik bir panik yaşanıyor ve insanlara bir talan mantığı hakim… Evlere stoklar yapılıyor” sözleriyle  dikkat çekiyor Umut Vakfı!

Vakıf  “Bakanlıklar ciddi tedbirler alınması, sokağa çıkılmaması konusunda yurttaşları uyarırken pek çok işletmede çalışanlarını “homeofis” çalıştırıyor…Tüm toplantılar erteleniyor bu arada, rezervasyonlar iptal ediliyor ve sadece ülkemizde değil tüm dünyada turizm bu yıl en kötü dönemini yaşayacak gibi… Bu durum ülkelerin ekonomilerini de ciddi etkileyecek gibi görünüyor…” görüşüyle de alınan önlemlerin koşulsuz yerine getirilmesini savunuyor.

*

Umut Vakfı toplumsal endişelerini dile getirirken, ülkemizde yaşanan bir olayı da şöyle hatırlatıyor.

“Korona virüs bıçaklaması Evet virüs kasırgası tüm dünyayı kasıp kavururken Konya Beyşehir’de “korona bıçaklaması” yaşandı… Köprübaşı mevkii göl kıyısında 3-4 gün önce arkadaşıyla birlikte oltayla balık avlayan Afgan uyruklu Habibullan’ın yanına yaklaşan bir kişi iddiaya göre, “Siz buraya korona virüsü mü getiriyorsunuz” diyerek bıçakla saldırdı. Yaralanan Afgan Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı…”

*

Dünya olarak belki çok ciddi bir sınavdan geçiyoruz.

Yerinde midir bilemem de “Olmak ya da olmamak” noktasında mıyız yoksa?

Biz! Biz, insanoğlu şu zorlu sınavı Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kurallara ödünsüz uyarak başarıyla geçebilecek miyiz?

Yoksa…

“Dünyanın en vahşi canlısı insandır” sözünü bir kez daha doğrulayacak mıyız?

Zaman.

Süreç bizi sağlıklı, huzurlu ve mutlu zamana sürüklemesi dileğiyle.