Almanya’nın Hamburg kentinden Karadeniz Ereğli’ye gönderilen 10 adet tekerlekli sandalye, ihtiyaç sahibi engelli bireylere teslim edildi. Böylece 10 engelli yurttaş, dış dünya ile bağlarını güçlendirecek önemli bir desteğe kavuştu.
Hamburg Türk Basın Birliği Başkan Yardımcısı Ali Akdemir tarafından organize edilen yardım, Karadeniz Ereğli’ye ulaştırılarak sahiplerine teslim edildi. Tekerlekli sandalye teslim törenine Almanya’dan gelerek bizzat katılan Akdemir’e, 5 yaşındaki Elizsu Kılın ve Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk tarafından şükran plaketi takdim edildi.
Törende konuşan Ali Akdemir, yardımlaşmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Hayatın bize ne getireceği ve bizden ne götüreceği belli değil. Bu nedenle yardımlaşmak, paylaşmak çok önemlidir. İnsanlara dokunarak empati oluşturmak gerekiyor. Dünyayı iyilik kurtaracak; Hamburg’tan Kdz. Ereğli’ye bir gönül köprüsü kurduk. Bundan sonra bu sevgi bağını geliştirerek güçlendirmek için birlikte çalışmalar yapacağız.”
1998 yılından bu yana faaliyetlerini sürdüren Fiziksel Engelliler Derneği, engelli bireylerin üretkenliğini artırmak, meslek edinmelerini ve istihdam olanaklarına erişmelerini sağlamak amacıyla pek çok projeye imza attı. Derneğin kurucusu İsmail Şentürk ve yönetim kurulu, "engelliler için engellilerle birlikte üretmek" ilkesiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Tekerlekli sandalye desteği, hem engelli bireylerde büyük sevinç yarattı hem de Almanya ile Karadeniz Ereğli arasında anlamlı bir gönül bağı kuruldu.






