Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiyesi tarafından son günlerde sayısı artan orman yangınları dolayısıyla açıklama yapıldı. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyararak “Herhangi bir duman ve kıvılcım görülmesi halinde olası bir riske karşı hiç vakit kaybetmeden 112 çağrı merkezini, jandarma ve muhtarlarımızı arayarak bilgi vermeleri önemli” dedi.

Kdz. Ereğli Belediyesi itfaiyesi tarafından son günlerde sayısı artan orman yangınları dolayısıyla açıklama yapıldı. İtfaiye Müdürü Muhammet Ali Ateş yaptığı açıklamada şunları söyledi:

KAHRAMANLARIMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ!

Türkeli’de motosiklet kazasında 2 kişi yaralandı
Türkeli’de motosiklet kazasında 2 kişi yaralandı
İçeriği Görüntüle

“Ülkemizin dört bir yanında yaşanan yangınlar hepimizi derinden üzmektedir. Bu yangınlara müdahale ederken şehit düşen tüm meslektaşlarıma ve gönüllülerimize Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum.

Bu yaşanan yangınlarda sadece ormanlarımız değil, içinde barınan tüm canlılar ve geleceğimiz de ne yazık ki büyük zarar görmektedir.

Son zamanlarda Bursa, Karabük, Uşak, Sakarya-Bilecik, Antalya, Kahramanmaraş ve daha birçok ilimizde hektarlarca ormanlık alan küle dönmüş ve hala söndürme çalışmaları devam etmektedir.

524930850 1325420798950668 1688134840723238482 N

YANGINA EN KISA SÜREDE TOPYEKÜN MÜDAHALE ETTİK!

İlçemizde 6 Temmuzda başlayan ve 26 Temmuz Cumartesi gününe kadar 30 un üzerinde gelen ihbarla arazi, tarla ve orman yangınlarına Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğümüz müdahalede bulunmuş olup yangınları kontrol Altına almıştır. Hepinizin bildiği üzere 26 Temmuz Cumartesi akşamı saat 19.00 sularında Topçalı Mahallesinde başlayan ve rüzgarın da etkisiyle Dağlar Mahallesine kadar sıçrayan büyük bir afet atlattık. Ekiplerimizin yoğun ve özverili çabaları sonucunda sabaha karşı yangın kontrol altına alındı. Alevlerle mücadele eden tüm görevli ekiplerimize, Orman İşletme Müdürlüklerimize, Alaplı, Gülüç, Ormanlı, Akçakoca, Kozlu, Zonguldak, Çaydeğirmeni Belediye İtfaiyelerine, AFAD İl Müdürlüğüne, İl Özel İdare Müdürlüğüne, Askeri İtfaiyesine, Erdemir İtfaiyesine, özel beton santrallerine, traktör römorklarıyla su taşıyan vatandaşlarımıza, gönüllülerimize, bizden desteklerini esirgemeyen muhtarlarımıza ve mahalle sakinlerine, kısacası emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyor, yangından etkilenen vatandaşlarımıza da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

524925701 1325420952283986 1288694275911015836 N

HERHANGİ BİR BELİRTİDE HEMEN 112’Yİ ARAYIN

Böyle üzücü olayların ve felaketlerin bir daha yaşanmaması için yaz aylarında açık alanlarda ateş yakmamaya, anız tutuşturmamaya, sigara izmaritlerini doğaya atmamaya, cam ve plastik atıklarımızı doğada bırakmamaya, bölgemizde ormanlık alanlara girmemeye özen göstermeli, yaklaşan fındık sezonu için tarlalarda tırpan yapan vatandaşlarımızın çok dikkatli olmaları bir duman ve kıvılcım görülmesi halinde olası bir riske karşı hiç vakit kaybetmeden 112 çağrı merkezini, jandarma ve muhtarlarımızı arayarak bilgi vermeleri önemle rica olunur. Kdz. Ereğli Belediyesi İtfaiye Teşkilatımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayan ve bizden desteklerini esirgemeyen Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız Sn. Halil Posbıyık’a teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

524628716 1325420845617330 2449833017154317085 N

Muhabir: Mustafa Kemal Bektaş