Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Kdz.Ereğli ilçe genelinde trafikte yaşanan yoğunluk zaman zaman trafiğin kilitlenmesine neden oluyor.

Araç sayısının artış gösterdiği ilçe genelinde alınan tüm önlem, yapılan uyarılara rağmen özellikle de bazı sürücülerin keyfi uygulamaları trafiği adeta kilitliyor. Yol güzergahlarına gelişi güzel park edilen araçların oluşturduğu yoğunluk zaman zaman tartışmaları da beraberinde götürüyor. İlçede yolcu taşımacılığı yapan halk otobüs duraklarının dahi park alanı olarak kullanılması üzerine, otobüsler yolcu indir bindiri ana yol güzergahında gerçekleştiriyor.

Devrek yol ayrımı, Kepez, ilçe merkezi, Yalı Caddesi, sahil bulvarı, Ortacami mevkileri başta olmak üzere kilitlenen trafik akışını açmak için İlçe Emniyet müdürlüğüne bağlı ekipler yoğun çaba sarf ediyor. 

Sürücülerin hatalı parklardan kaçınmaları, mümkün oldukça toplu taşıma araçlarının kullanılması isteniyor. Öte yandan hatalı park eden araçlar ise cezai işlem uygulandıktan sonra çekici vasıtası ile kaldırılıyor.