Kavaklık Mahallesi Göçmenler Sokak mevkisinde Ömer Faruk Aktaş (29) idaresindeki 67 LY 671 plakalı hafif ticari kamyonet yolun karşısına geçmeye çalışan İncinaz Moğol'a (55) çarptı.


Kazada, Moğol ağır yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince kaza yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Moğol, Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kazayı duyarak olay yerine gelen yaralı kadının oğlu İlhan Moğol (34) ise geçirdiği sinir krizinin ardından bayıldı.

İlhan Moğol, yakınlarına ait özel bir araçla Ereğli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kazadan sonra mahalle halkı, yaşanan kazalara tepki göstererek yolu trafiğe kapattı. Olay yerine polis ekipleri sevk edildi.

Mahalle sakinlerinden Ufuk Kapan, gazetecilere yaptığı açıklamasında güzergahta kazaların sıklıkla yaşandığını belirterek, "Buradaki üst geçidi yaşlı ve engelliler kullanamıyor. Burada sinyalizasyon sistemi yok. Var olanlar da kaldırıldı. Daha kaç kaza olmalı, kaç can gitmeli. Kaymakam, belediye başkanı, karayolları yetkilileri buraya gelmeden yolu açmamaya kararlıyız" dedi.

Bir süre sonra olay yerine gelen Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, yolda gerekli tedbirlerin alınması için çalışma başlatacağını anlatarak şunları söyledi:

"Buradan size söz veriyorum, yarın sabahtan itibaren çalışmalara başlıyoruz. Ne gerekiyorsa yapılacak. Sizden, içinde mahalle muhtarı olmayan 5 kişi belirlemenizi istiyorum. Bu arkadaşlarımıza her hafta gelişmelerle ilgili bilgi vereceğim”

Uysal’ın sözlerinin ardından mahalle sakinleri yolu trafiğe açarak olaysız dağıldı.

Uysal, Ereğli Devlet Hastanesi'ne giderek ağır yaralanan anne ve oğlunun sağlık durumuna ilişkin bilgi aldı.

Anne İncinaz Moğol, buradaki tedavisinin ardından Bülent Ecevit Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.