Alaplı Belediyesi, Alaplı Belediyesi, Yeni Siteler Mahallesi’nde yer alan Hastane Sokak’ta beton yol, kaldırım, aydınlatma ve çevre düzenleme çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı Nuri Tekin, çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı.
Belediye Başkanı Nuri Tekin, uzun süredir yeni hastane inşaatı ve Enerjisa’nın altyapı çalışmaları nedeniyle Hastane Sokakta beton yol çalışmalarına başlayamadıklarını belirtti.
Tekin, “Yaklaşık 5 yıl önce başlayan yeni hastane inşaatı sürecinde, ilk olarak yol genişletme çalışmalarını yapmıştık. O dönemde 3 metre genişliğinde olan yolu 15 metreye çıkararak önemli bir altyapı adımı atmıştık. Ancak inşaat süreci ve ağır iş makinelerinin oluşturabileceği zemin tahribatı nedeniyle kalıcı düzenlemeler ve beton yola başlayamamıştık.” dedi.
Hastane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte beton yol çalışmalarına başladıklarını ifade eden Tekin, “Bugünden itibaren ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor. Öncelikle yolun zeminini düzenliyoruz, ardından beton yol dökümüne geçeceğiz. Yağmur suyu kanalları, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamlayarak yolu en kısa sürede halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz.” diye konuştu.
Başkan Tekin, ayrıca hastane sokakta kapsamlı bir çevre düzenleme çalışması yapacaklarını belirterek, “Hastane çevresinde kapsamlı bir çevre düzenlemesi yapacağız. Hem hastane inşaatı hem de Enerjisa’nın altyapı çalışmaları nedeniyle çevredeki binalar ve alanlar olumsuz etkilendi. Biz bu alanı modern, güvenli ve çağdaş bir görünüme kavuşturarak vatandaşlarımıza yakışır bir hale getireceğiz.” ifadelerini kullandı.





