Eğitim-İş Kdz. Ereğli Temsilciliği, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Mesajda, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Cumhuriyet’in, aklın ve bilimin rehberliğinde toplumsal ilerlemeyi hedefleyen insanlık tarihinin en büyük devrimlerinden biri olduğu vurgulandı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhuriyeti; 102 yıl önce emperyalizme karşı verilen ‘tam bağımsızlık’ mücadelesiyle kurulmuştur. Cumhuriyetin temeli yalnızca siyasi bağımsızlık değil; üreten, sorgulayan, özgür yurttaşların yaratılmasıdır. Bugün laik ve bilimsel eğitim, bu devrimin hem teminatı hem de geleceğidir.”

Cumhuriyetin temel değerlerinin hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

“Anayasanın değiştirilemez hükümlerini tartışmaya açanlar, tarikat ve cemaat yapılanmalarını eğitim sisteminin merkezine koyanlar, laik ve bilimsel eğitimi tasfiye etmeye çalışanlar Cumhuriyetin kazanımlarına zarar vermektedir. Cumhuriyet, karanlığa karşı verilen aydınlık mücadelesidir.”

GÜNCELLEME 2 - Kastamonu'da kaybolan anne ve oğlu aranıyor
GÜNCELLEME 2 - Kastamonu'da kaybolan anne ve oğlu aranıyor
İçeriği Görüntüle

Eğitim-İş Ereğli Temsilciliği açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Biz eğitim emekçileri olarak laik, bilimsel, çağdaş, kamusal, parasız ve karma eğitim mücadelesiyle Atatürk’ün bizlere verdiği görevi sürdürüyoruz. 29 Ekim’i yalnızca bir anma günü değil; bağımsızlık, emek ve aydınlanma mücadelesinin ışığı olarak görüyoruz. Cumhuriyet karşıtı odaklara geçit vermeyeceğiz.

Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aydınlanma mücadelesine ömrünü adayan tüm devrimcileri saygıyla anıyor, Cumhuriyetimizin 102. yılını coşkuyla kutluyoruz.

Yaşasın Cumhuriyet, İlelebet Cumhuriyet!”

Muhabir: Derya Gökbulut Sağlam