Alaplı’nın taş başındaki ilçeye girişi tekrar açılacak mı? Açılmayacak? Alaplı’nın sorunu olmaktan çıktı. Artık memleket sorunu haline geldi.

Ankara görev yapan bir arkadaşım telefonda “sizin bir girişiniz varmış. Taaaa! Ankara’lara kadar namı geldi. Artık sadece sizin sorunuz değil, memleket sorunu oldu” dedikten sonra gülümseyerek keşke Alaplı’nı tek sorunu girişi olsa dedim.

Alaplı’dan duble yol geçecek 9 tanede tünel yapılacak. Artık İstanbul, Ankara 1 saat daha kısalacak dendiği zaman hayal deniyordu. Biz göremeyiz ama belki torunlarımızın torunları görür diye konuşuluyordu.

Evet!

Herkesin aklına hayal gibi görünen duble yol Alaplı’dan geçti. 9 taneden tünel yapıldı.

Ve Artık İstanbul, Ankara 1 saat daha kısaldı.

Bütün bunlar olduktan sonra İlçeye taş başından girişi haliyle kapandı.

Düzce-Kdz Ereğli duble yol çalışmaları başladıktan sonra projeyi her halde Alaplı’da kimse incelemedi.

En azından insan Alaplı’dan gecen bölümü merak eder inceler, Alaplı’ya ne yapılacak. Kaç kavşak var. Kaç tabela var. Tünel, köprü var mı yok mu hiç kimse merak edip projeye bakmamış bile?

Bu girişin kapanmasında suçlu sadece bir kişi değil, suçlu hepimiz iz!

Girişin tekrar açılması için başta Kaymakam, Belediye Başkanı, siyasetçiler ve sivil toplum kuruluşlarının büyük gayretleri var.

Ancak Alaplı’ını bu gayreti bu zamana kadar hiç kimse kulak vermedi. Girişi incelemeye gelenlerde geçerken bir göreyim der gibi “projeyi bir inceleyelim karar veririz”  diyerek geldikleri gibi gittiler.

Bana göre bu giriş açılacak.

Ama şimdi değil.

Peki ne zaman?

Düzce-Ereğli duble yolundaki çalışmalara şu anda Karayolları 4. bölge müdürlüğü yani Ankara bakıyor.  Alaplı’daki tünellerdeki bazı eksiklikler olduğundan dolayı yolun yapımını üstlenen Limak firması teslim yapamadı.

Limak firması Alaplı tünellerindeki eksikleri tamamladıktan sonra Ulaştırma Bakanlığına Düzce-Ereğli duble yolunu teslim edecek.

Ulaştırma Bakanlığı yolu inceleyerek teslim aldıktan sonra Kastamonu 15. Bölge Müdürlüğüne yolu teslim edecek.

Duble yol 15. Bölge Müdürlüğüne yani Kastamonu’ya geçtikten sonra taş başından kapan İlçe girişi için yeni bir proje çizilecek. Ondan sonra bu proje doğrultusunda Alaplı girişi yeniden açılacağını düşünüyorum.

Onun için bu giriş ya açılacak ya açılacak!