TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nı (YKS) kazanan öğrencileri şehre davet etti.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, Trabzon'un Türkiye'nin yaşanabilir 10 şehri arasında yer aldığını belirterek, öğrencilerin Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi ve Avrasya Üniversitesi'ni tercih etmesi için tavsiyelerde bulundu.

Trabzon'un tarih, kültür, sanat ve eğitim merkezi olduğuna işaret eden Genç, ildeki üç üniversitede verilen eğitime değindi.

Genç, Trabzon'da öğrenci olmanın avantajlarına ilişkin şu düşüncelerini paylaştı:

ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI
ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKTI
İçeriği Görüntüle

"Sahil yürüyüşlerinde nefes almak, Boztepe'de gün batımına şahitlik etmek, tarihi sokakları adımlamak ve sımsıcak Karadeniz insanının samimiyetini yaşamak demektir. Trabzon, ulaşım kolaylığı, güvenli yapısı, her şeyden önemlisi kadim halkı ve öğrenci dostu atmosferi ile gençliğinize en güzel yılları armağan eder. Üniversitelerimizin kampüsleri, yemyeşil doğası, sosyal yaşam alanları ve şehre olan yakınlıkları ile öğrenciye konfor ve huzuru aynı anda sunar."

Kaynak: AA