İSTANBUL (AA) - Boya üreticisi Nippon Paint tarafından küresel kurumsal sosyal sorumluluk programı kapsamında düzenlenen Creative Colour Awards (CCA) ve AYDA Uluslararası Ödülleri'nin global finallerinde Türkiye'yi temsil eden projeler iki ödüle layık görüldü.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, tasarım dünyasının bugününe yön veren profesyoneller ile geleceğini inşa edecek genç yetenekleri aynı platformda buluşturan Tayland'ın başkenti Bangkok'ta düzenlenen etkinlikte, mekan tasarımında rengi bilinçli bir dil olarak kullanan mimar ve tasarımcıları onurlandıran CCA ile öğrenci yeteneklerini keşfeden AYDA'nın kazananları belli oldu.
Mekan tasarımcılarının ve mekan sahiplerinin renk kullanımlarını değerlendiren CCA'ya bu yıl 19 ülke ve bölgeden 248 başvuru yapıldı. Yarışmaya Türkiye'den katılan 56 projeden 6'sı, 16 projelik kısa listeye kalma başarısı gösterdi.
Kısa listede Türkiye'yi Bureau Interiors'ın 'Cabinet Bleu', Designist'in 'Moxy İstanbul Taksim', Kontra Mimarlık'ın 'Epoca Restaurant', Office Istanbul Architects'in 'Rubrum Winery Ofis', Studio 13'ün 'Finagotech Ofisleri' ve Superpool'un 'Cevizli Okul Sokağı' projeleri temsil etti.
Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda, Türkiye'den Kontra Mimarlık'ın Epoca Restaurant projesi 'En İyi Kurumsal ve Ticari İç Mekan Tasarımı' kategorisinde birincilik ödülünü kazandı.
Yarışmada 'En İyi Kamusal Alan Tasarımı' ödülü 'The Harvee School' projesiyle Hindistan'dan Murali Architects'in, 'En İyi Konut İç Mekan Tasarımı' ödülü 'Matou House' projesiyle Singapur'dan Kaizen Architecture'ın oldu. Mimarlık kategorisinde ise 'En İyi Konut Dış Cephe Tasarımı' ödülünü Tayland'dan 'Flo by Sansiri' projesiyle Sansiri Public Company, 'En İyi Kurumsal ve Ticari Dış Cephe Tasarımı' ödülünü ise 'HHOM - Nurse Hostel' projesiyle Singapur'dan OWAA Architects aldı.
Açıklamada etkinlikteki görüşlerine yer verilen Nippon Paint Global Pazarlama Lideri ve Betek Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Arzu Uludağ, CCA'nın, estetik mükemmeliyeti kutlamanın ötesinde, rengin dönüştürücü potansiyelini mekanlara can verirken kullanan tasarımcıların projelerini ödüllendirdiğini belirterek, 'Sektör profesyonellerine deney ve yenilik yapabilecekleri bir platform sunuyoruz.' değerlendirmesinde bulundu.
- AYDA'ya 9 bini aşkın öğrenci başvurdu
Nippon Paint tarafından 2008 yılından bu yana düzenlenen ve genç tasarımcıları sektör öncüleriyle buluşturan AYDA Uluslararası Ödülleri'nin 18'incisi de aynı törende sahiplerini buldu.
Bu yıl 'Yakınsama: Kültürel Miraslar Yaratmak' temasıyla düzenlenen ve 17 ülkeden 9 bini aşkın öğrencinin başvurduğu yarışmada Türkiye'yi, ulusal jürinin değerlendirmesi sonucu birinci olan öğrenciler temsil etti.
AYDA Türkiye Şampiyonu, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) öğrencisi Sinem Göl, 'Industrial Alchemy: Kinesis State of Memory' projesi ile global finallerde 'En İyi Tasarım Etkisi' (Best Design Impact) kategorisi ödülüne layık görüldü.
Yarışmanın 'Mimarlık' kategorisinde Filipinler temsilcisi Mindanao Üniversitesi öğrencisi Ejhey Durias, 'İç Mimarlık' kategorisinde ise Çin temsilcisi Central Academy of Fine Arts öğrencisi Jackie Jiang Haoran global birincilikleri elde eden isimler oldu.




