Kdz. Ereğli Sanat Kurumu sanat ve kültüre katkı vermeyi sürdürüyor. Yeni başlattıkları "Ereğli geceleri" projesiyle daha geniş kitlelere Türk Halk ve Türk Sanat Müziğini sevdirmeyi amaçlayan Sanat Kurumu'nun Başkanı Atılay Durmaz Demiroğlu, olanakları da zorlayarak sorumluluklarımızın bilinci içinde çalıştıklarını belirtti.
Kdz. Ereğli Sanat Kurumu, ilçe kültürünü tanıtmak için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini bildirdi.
Kdz.Ereğli Sanat Kurumu Başkanı Atılay Durmaz Demiroğlu, ilçe kültürünü, sanatını tanıtmak ve topluma yazılı belge ve belgeler bırakmak amacıyla çeşitli araştırma ve incelemeler yaptıklarını söyledi.
Öncelikle Kdz. Ereğli ve yöresi türküleri derlemeye çalıştıklarını belirten Demiroğlu, Sanat Kurumu'nun sadece üye aidatlarıyla yürütülmeye çalışıldığını kaydetti.
Derneğe gelir kazandırmak, ilçe kültür ve sanatına katkı sağlamak için haftanın belirli günlerinde Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Günleri düzenleyeceklerini ifade etti.
Bu etkinliklerde, ilçenin önde gelenlerini de ağırlamak ve kültür ile sanata destek bulmak istediklerini söyleyen Demiroğlu, Sanat Kurumu'na kurum ve kuruluşların destek olmalarını ve yöre kültürüne de bu şekilde sağlanan katkılar ile daha çok ilgi gösterilebileceğini anlattı.
Kdz. Ereğli Sanat Kurumu'nun "biz bize" ilk gecesine katılan sanatseverler, her anlamda içi dolu olan bir geceyi yaşamaktan duyduklarını memnuniyeti ifade ederken, Ressam-Şair Mehmet Ali Özbaşakçı'nın okuduğu şiirler de gecenin ayrı bir rengi oldu.







